“Dia nasihat jangan sus4hkan kawan-kawan” – Achey kongsi perkembangan isteri selesai jalani pembed4han, mohon doa orang ramai

SELESAI menjalani pr0sedur membuang t!ub fall0pian pada Jumaat, pelawak Achey memaklumkan isterinya iaitu Nor Hasanah Yahaya kini masih lagi berada dalam pemantauan pakar.

Achey atau nama sebenarnya Mohd Nasir Hamzah, 36, bagaimanapun memberitahu dia masih belum mengetahui perkembangan terkini isterinya yang berada di sebuah h0spital di Johor.

“Saya tidak tahu macam mana nak cakap. Apa yang saya tahu dia sedang berehat sekarang.

“Dia masih berada dalam pemerhatian rapi d0ktor sebab pembed4han kali ini agak lama dan sepatutnya berlangsung selama dua jam sahaja sudah selesai tetapi kali ini mengambil masa yang agak lama,” katanya.

Sementara itu, Achey juga meluahkan rasa terharu dengan keprihatinan isterinya yang tetap memberi sokongan untuknya membuat persembahan dalam program Muzikal Lawak Superstar 3 yang berlangsung pada malam Jumaat.

Hasanah atau lebih mesra disapa Anne dimasukkan ke h0spital sejak Rabu lalu dinasihatkan untuk membuang t!ub fall0pian yang ters3kat bagi memb0lehkan dia hamil.

Untitled design (14)

Achey tetap profesional dan membuat persembahan meskipun terp4ksa berjauhan dengan isteri yang baru selesai menjalani pembed4han buang t!ub fall0pian di sebuah h0spital di Johor.

Mengakui sedikit terganggu kerana bimbang dengan keadaan kesihatan isterinya itu tetapi Achey berfikiran positif dan kekal bersikap profesional.

“Dia masih dalam raw4tan, saya anggap pembed4han berjaya dan dia sendiri cakap dengan saya jangan sus4hkan orang lain.

“Pada mulanya agak terganggu tetapi dia nasihatkan saya agar jangan sus4hkan kawan-kawan, jangan sus4hkan program.

“Jadi saya hormat dia sebagai insan yang masih memikirkan kepentingan orang lain sedangkan dia bert4rung untuk kebahagiaan bersama. Meskipun terganggu tetapi saya perlu mengamalkan sikap profesional,” terangnya.

Dalam pada itu, Achey turut memohon orang ramai dan peminat terus mendoakan kesejahteraan isterinya itu.

“Sekarang dia sudah selesai pembed4han tetapi d0ktor untuk melihat keadaannya sama ada stabil atau tidak.

Jadi saya hormat dia sebagai insan yang masih memikirkan kepentingan orang lain sedangkan dia bert4rung untuk kebahagiaan bersama. Meskipun terganggu tetapi saya perlu mengamalkan sikap profesional

ACHEY

PELAWAK

“InsyaAllah saya akan memaklumkan keadaannya dari semasa ke semasa… terus mendoakan isteri saya,” terangya.

Achey tidak dapat menemani isterinya itu kerana terikat dengan persembahan Muzikal Lawak Superstar 3 pada malam Jumaat.

Untuk rekod, Pasangan itu mendirkan rumah tangga pada 2011 dan memiliki seorang anak angkat, Tiara Zinnirah, 4, pada Mei 2018.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : MSTAR

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*