“28 Tahun Jadi Isteri, Saya Tak Bertindak Bukan Bukan Di Belakang, Apa Lagi Membvrukkan Dia” – Bekas Madu Miera Liyana

Adibah Abdul Mutalib, bekas isteri Rosland Othman yang juga suami kepada aktres Miera Liyana meluahkan rasa syukur kerana tentang ketika membuat kenyataan balas di mahkamah.

Ia berhubung kes nusyuz yang difailkan suaminya pada akhir tahun lalu atas alasan ingkar perintah suami kerana tidak meminta izin keluar dari rumah pada 24 Disember.

Selama 28 tahun sebagai isteri dia, saya sangat menghormatinya sebagai suami. Saya tidak pernah bertindak yang bukan-bukan di belakangnya, apa lagi memburuk-burukkan dia di media.

adibah

Kata Adibah dia berharap mendapat keputusan yang adil daripada mahkamah selepas menjawab solan-solan yang turut mengimbau situasi permasalahan rumah tangga mereka.

Tambahnya, soalan diberikan membuatkan dia dapat meluahkan tentang konflik antara mereka sejak hari pertama sehinggalah kemuncak iaitu ketika saman nusyuk itu dibuat Rosland.

Walaupun tak dilayan dan mendapat keadilan (ketika masih suami isteri), kita cuba bertahan sebaik mungkin sebab kita tak nak runtuhkan rumah tangga, tapi nampaknya macam itulah (bercerai).

miera liyana

Perbicaraan kes nusyuz ini akan disambung pada 31 Oktober depan untuk Adibah menampilkan saksi bagi pihaknya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : https://beautifulnara.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*