“China ni kerja nak men!pu je!” – [Vide0] H0spital Di China Tak Nak Terima Pes4kit C0vid-19 Sebab Nak Maintain ‘Zero K3s Baru’?

 

Macam yang korang tahu, k3s C0vid-19 di China dah berkurang. Malah, semua k3s baru sekarang ni yang ada dekat sana adalah dari pelawat luar dan bukan penduduk tempatan di China.

So basically, dekat China sekarang, tak ada langsung k3s baru (zero new c4se). H0spital-h0spital sementara yang dibina pun semua dah tutup sebab mostly pes4kit-pes4kit dah sembuh.

Pun begitu, baru-baru ni tular satu video menunjukkan salah sebuah h0spital di sana did4kwa tak nak terima mana-mana pes4kit yang ada simpt0m C0vid-19 sebab dorang nak tunjuk dekat dunia yang dorang dah bebas dari w4bak ini.

Macam yang korang boleh tengok dekat bawah ni, dikatakan satu keluarga meng4muk dengan staf di h0spital kerana dorang ada simpt0m C0vid-19 tapi h0spital tak nak terima dan r4wat.

VIDE0:

Beberapa netizen juga telah mengeluarkan fakta tentang penipvan-penipvan China sebelum ini:

  • Rahsiakan w4bak sejak November 2019
  • Hukvm orang yang sebarkan berita tentang w4bak ini
  • Tolak pertolongan dari US dan negara lain
  • Biarkan orang yang kena j4ngkitan bercuti di negara lain
  • Seb4rkan berita palsu mengenai asal virvs C0vid-19
  • Gunakan r4cism untuk elak dari bertanggungjawab
  • Rahsiakan penyeks4an terhadap etn1k Uighvr

Pun begitu, beberapa netizen turut mengatakan yang video dekat atas ni fake sebab kalau betul dorang tak nak admit pes4kit C0vid-19, kenapa staf dekat hospital ni berani datang dekat dengan lelaki tu. Tak takut berjangkit ke?

Apa-apa pun, sebabkan China dah banyak sangat tipv, kita susah pulak nak perc4ya dekat China sekarang dah tak ada k3s langsung. Korang rasa camna?

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Kredit: Lobak Merah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*