‘Jangan Nak Cakap Saya Nak Menunjuk Pulak’ – Black Halalkan Sewa Rumah Bulan April

Sebelum ini kec0h di media sosial apabila beberapa golongan artis seperti Black Hanifah, Tomok dan Shuib yang meluahkan pandangan impak terhadap penggiat seni tanah air apabila berlakunya Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Rata-rata netizen tidak bersetuju dengan pandangan mereka kerana golongan artis sering kali menunjuk gaya hidup yang mewah dan tidak memerlukan bantuan pihak kerajaan.

Walaupun dik3cam tervk, Black Hanifah masih terus ingin membantu golongan yang terkesan ekoran perintah PKP ini. Salah satu cara Black membantu ialah dengan tidak mengambil sewa bulan April bagi beberapa penyewa rumah miliknya. Dia mengambil inisiatif ini untuk meringankan beban penyewa-penyewanya.

Tak ambil sewa bulan April


Dia turut mengatakan bahawa pendapatnya sebelum ini disalah tafsir netizen. Dia masih berjuang untuk penggiat seni bagi mendapat hak masing-masing. Inisiatif tidak mengambil sewa daripada penyewa rumah miliknya ini hanyalah sebahagaian dari bantuan yang dia mampu berikan. Dia turut berharap agak netizen tidak mengatakan bahwa dia seorang yang menunjuk tetapi melihat dari sudut positif di mana dia membantu golongan yang terkesan dari perintah PKP ini.

Sumber: Black Hanifah/OhBulan

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*