Pos1tif Cov1d-19, Warga Emas Terb0ngkok2 Naik Ambulans Cetus Rasa H1ba

Siapa yang tidak sedih apabila ibu dan bapa kita yang sudah berusia terpaksa dibawa ke hospital dalam keadaan dikawal ketat kerana dij4ngkiti Cov1d-19.

Penularan wabak m4ut ini kebanyakkannya melibatkan warga emas berikutan kehadiran mereka yang berjemaah di masjid atau surau berdekatan yang dihadiri oleh jemaah tabligh yang menyertai perhimpunan ijtima’ di Sri Petaling.

Ada juga sebahagian daripada pes4kit yang dijangkiti oleh Cov1d-19 di majlis perkahwinan yang semestinya dihadiri oleh warga emas.

Terb0ngkok2 naik ambulans

Menerusi satu perkongsian h1ba yang dimuat naik oleh seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Odeng’s Tukangkayu, dia telah memaklumkan bahawa ibu dan bapanya yang sudah berusia dij4ngkiti Cov1d-19 menerusi solat berjemaah di masjid.

Menerusi perkongsian tersebut, Odeng memberitahu bahawa ibunya yang sudah berusia itu ditahan untuk dikuarantin di hospital sejak seminggu lalu bersama bapanya.

Dia juga menyertakan sekali  gambar ibunya yang terb0ngkok-b0ngkok menaiki ambulans semasa petugas kesihatan menjemputnya untuk dibawa kehospital.

Berhubung dengan mak ayah melalui telefon sahaja

Bapanya turut sama dibawa ke hospital dan setakat ini mereka hanya berhubung melalui panggilan telefon dan video bagi melepaskan rindu.

Hilangkanlah v1rus Cov1d-19 dari mak ayah

Perkongsian h1ba itu telah membuatkan rata-rata warganet berasa sayu apabila kedua-dua pes4kit tersebut merupakan warga emas.

Sesiapa yang melihat pastinya tidak sampai hati kerana mereka terlampau berusia untuk diuji dengan wab4k yang telah meng4kibatkan 27 ny4wa terk0rban setakat ini.

Rasa nak menitis air mata

Semoga dikurniakan kesembuhan

 

Sumber :Odeng’s Tukangkayu/KL MEDIA

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*