‘Dancing C0ffin’ Jadi Meme Terkenal, Menari Live Di Rancangan TV!

Sejak akhir-akhir ini video dan foto sekumpulan lelaki berkulit hitam menari sambil membawa keranda menjadi tular dan ramai yang menggunakannya sebagai meme. Biarpun kumpulan penari membawa keranda atau ‘Dancing Coffin’ ini bukanlah sesuatu yang baru, namun ia menjadi semakin popular di internet.

Untuk info, Dancing Coffin terdiri daripada 6 lelaki berkulit hitam yang dibayar untuk menari jika ada kem4tian di Ghana. Pengasas kepada tarian kem4tian ini adalah Benjamin Aidoo yang mewujudkannya sejak 10 tahun yang lalu. Tujuan utamanya adalah untuk menghiburkan ahli keluarga supaya tidak meratapi kem4tian tersebut.

Namun begitu baru-baru ini seorang pengguna Twitter berkongsikan kumpulan Dancing Coffin ini yang hadir dalam sebuah rancangan temubual di televisyen. Apa yang menariknya, kumpulan ini siap buat tarian secara langsung!

Berikut adalah video Dancing Coffin jadi meme menari live dalam rancangan televisyen yang dikongsikan oleh seorang pengguna Twitter tersebut:

VIDE0:

Video pendek itu telah meraih hampir 200 ribu tontonan, 20 ribu retweets dan 14, 100 likes.

Rata-rata netizen meninggalkan reaksi mereka mengenai video Dancing Coffin jadi meme menari live dalam rancangan TV ini di ruangan komen seperti berikut:

“Lagu ni layan ye lagi2 pakai earphone. Macam dalam dunia sendiri hahaha”

“Dia punya joget dengan lagu memang style sempoi je gahahaha”

“Boleh lah buat tour kat Malaysia nanti”

Sumber: Twitter amnfdhl_ / knowyourmeme.com / HCL

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*