Kel0nggaran PKP Keputusan Yg Salah? Faizal Tahir Mula Bersuara

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Mohd Yassin mengumumkan kerajaan akan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bermula 4 Mei. Faizal Tahir bagaimanapun meluahkan kegusarannya berhubung pengumuman tersebut atas beberapa faktor.

Masih tak ada v4ksin, ub4t

Menurut penyanyi Mr Ragaman ini, sebelum ini dia seorang berpandangan positif ke hadapan, namun bagi berita yang diumumkan Perdana Menteri berkenaan, dia bagaimanapun lebih pesimis dan kurang pasti dengan keputusan itu.

Tambahnya lagi, setakat ini masih tiada penawar bagi wab4k berkenaan. Langsung tiada v4ksin ataupun ub4t untuk meraw4t wab4k yang memberi kesan seluruh dunia itu.

Faizal juga turut mengutarakan sekurangnya negara mencatatkan sifar kem4tian dalam seminggu atau kes menurun kepada 60%, barulah pengumuman sebegitu mungkin boleh dibuat.

Musvh tak nampak di mata

Faizal juga menerangkan, apa yang sedang diper4ngi ketika ini adalah musvh yang tidak dapat dilihat atau dirasa kehadirannya. Sesuatu anc4man disifatkan sebagai halimunan yang boleh membawa m4ut. Ujarnya, mengakui diri bukan pakar dalam bidang ini, namun pada pandangannya keputusan perlu dipertimbangkan dari segi logik akal.

Belajar dari sejarah

Faizal turut berkongsi infografik pandemik selsema melanda Sepanyol pada 1918. Wabak itu melarat selama 2 tahun dengan 3 fasa. Majoriti kem4tian berlaku pada fasa kedua kerana rakyat terlalu cepat meraikan kebebasan dari kuar4ntin dan penjar4kan sosial sehingga mer4gut lebih puluhan juta ny4wa.

Disokong rakan artis, netizen

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Faizal Tahir/Media Viral

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*