(Video) Ibarat Tiada Akhl4k, Remaja kejut Sahur Di Tanah Kubvr Cetus Kem4rahan

Sudah semestinya, bulan Ramadan Al-Mubarak ini adalah antara bulan yang sering ditunggu-tunggu oleh umat islam diseluruh dunia. Ramadan yang penuh barakah menjanjikan pahala bakal diberikan berlipat ganda kepada sesiapa yang menunaikan amal ibadat pada bulan ini.

Di Indonesia, tradisi mengejutkan jiran tetangga untuk bangun bersahur masih giat dilakukan sehinga ke hari ini. Tradisi mengejut sahur ini akan dilakukan oleh wakil penduduk setempat dengan mengetuk drum dan juga melaungkan ayat bernada “sahur.. sahur..”

“Bod*h tak dibuat-buat!”

Sebuah video yang berdurasi 29 saat memaparkan sekumpulan remaja did4kwa rakyat Indonesia, melaksanakan tradisi kejut sahur di kawasan setempat mereka.

Namun yang mencetuskan kemarahan orang ramai adalah, remaja-remaja ini dilihat mengejutkan sahur di sekitar kawasan tanah perkubvran orang islam

Lebih membuak-buakkan kemarahan, tanpa rasa hormat mereka dilihat mengetuk alatan musik dengan begitu kuat dan melaungkan “sahur.. sahur..” di tapak perkubvran seolah-oleh di situ merupakan tempat tinggal manusia.

Seperti di Indonesia je…

Diruangan komen perkongsian video ini, orang ramai terutamanya umat islam sangat berang dengan perlakukan yang ditonjolkan oleh pemuda-pemuda berkenaan. Perkara ini seharusnya tidak terjadi dan ia disifatkan melampaui batas sebagai orang islam.

“Karang semua dalam tanah tu bangun…”

“Sangat kurang ajar, tolonglah matang…”

“Kenapa tak diikat sekali…”

Kenapa lansung tak hormat orang men1nggal

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Twitter., Borak Daily/Hiburan All HMT

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*