‘Papagomo’ ded4h Syed Saddiq pernah dakwah dia masuk Bersatu

Umum mengetahui perseteruan antara Papagomo dan Syed Saddiq masih belum tamat. EXCO Pemuda UMNO, Wan Muhammad Azri Wan Deris atau lebih dikenali sebagai Papagomo pernah didakwa di Mahk4mah Majistret  atas dua tudvhan menga1b dan mendatangkan kec3deraan ke atas  Syed Saddiq Syed Abdul Rahman yang menjadi Menteri Belia dan Sukan ketika itu

Hari ini, dengan menggunakan Facebook Papa Azri, Papagomo telah memuat naik satu posting di mana beliau megaku pernah berkawan dengan Syed Saddiq. Menurut Papagomo, dia tetap akan bersama dengan parti UMNO selamanya dan kesetian beliau tak dapat di jual beli

Berikut status Papagomo

“Kita ikhlas berjuang dalam parti keramat UMNO sejak Dulu kini dan Selamanya. Kesetiaan yang tidak mampu dijual beli apatah lagi kh1anat pada perjuangan.

Aku yakin dan percaya perjuangan ikhlas ini esok lusa akan lebih besar diberikan amanah dan tanggungjawap untuk parti dan negara. Demi Agama bangsa dan Negara.

Masanya akan tiba, insyaAllah 

Ni gambar 1 May 2017. Aku tak tipu yang Aku memang berkawan dengan Syed Saddiq ni. Tidak lah rapat tetapi kami memang berkawan. Yang t1pu mahkamah dan tipu Rakyat adalah Syed Saddiq. Demi lakonan Politik dia aniaya Aku hingga buat laporan P0lis p4lsu ke atas Aku hingga Aku dihumban dalam lokap 4 hari 3 malam.

“Fight the good fight” a day later tisu koyak.

Pen1pu tak akan kekal lama, doa orang yang dianiaya insyaAllah akan dimakbulkan. Kau tunggu lah PRU15 nanti Saddiq. Rakyat akan humban Kau walau dimana pun Kau bertanding.

“All the best in your future struggles Saddiq”

Berdasarkan kertas pertvduhan, Wan Muhammad Azri didakwa menga1bkan kehormatan, Syed Saddiq, dengan menyebut perkataan, “Ko B0doh” di tepi jalan Persiaran Impian Perdana, Saujana Impian, di sini, pada jam 11.05 pagi, 16 Februari lalu.

Pendakwaan terhadapnya dibuat mengikut Seksyen 509 Kanun Kes3ksaan, yang boleh dihvkum p3njara maksimum lima tahu atau d3nda atau kedua-duanya.

Bagi pertuvduhan kedua, Wan Muhammad Azri didakwa dengan sengaja mendatangkan kec3deraan ke atas Syed Saddiq di bahagian leher dan bahu, di tempat, masa dan tarikh sama.

Bagi kes4lahan itu dia didakwa mengikut Seksyen 323 Kanun Kes3ksaan, yang memperuntukkan hvkuman p3njara maksimum setahun atau d3nda atau kedua-duanya, jika sabit kes4lahan.

Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya, Siti Noor Hafizan Zakaria, menawarkan ikat RM30,000 dengan seorang penjamin terhadap OKS dan dokumen perjalanan diserahkan kepada mahk4mah.

Bagaimanapun, Wan Muhammad Azri dalam rayuannya menerusi peguam Nik Saiful Adli Burhan, memohon dikenakan jaminan rendah di bawah RM5,000 dengan alasan perlu menanggung isteri tidak bekerja dan lima anak yang masih kecil.

“Mngsa dalam kes ini adalah seorang menteri yang dikawal ketat dan sekiranya diganggu beliau boleh membuat laporan p0lis,” katanya.

Mahk4mah kemudian membenarkan Wan Muhammad Azri diikat jamin RM8,000 dengan seorang penjamin, berserta syarat tambahan perlu melaporkan diri di balai polis setiap bulan dan menetapkan 1 April ini untuk sebutan semula kes dan serahan dokumen.

OKS kemudian membayar wang ikat jamin dan keluar dari kompleks mahk4mah kira-kira jam 12 tengah hari.

Sebelum ini, Syed Saddiq membuat laporan mendakwa dic3kak dalam satu ins1den sebaik selesai proses penamaan calon di Dewan Sri Cempaka, Majlis Perbandaran Kajang (MPKj) pada jam 10.45 pagi, 16 Februari lalu.

Pada 21 Februari lalu iaitu sehari selepas dibebaskan dengan jaminan polis, Papagomo membuat satu lap0ran p0lis terhadap Syed Saddiq atas dakwaan membuat lap0ran palsb terhadap dirinya.

Laporan itu dibuat di Ibu Pejabat P0lis Daerah (IPD) Kajang, dengan menyifatkan ins1den kononnya beliau meny3rang Syed Saddiq selepas penamaan calon itu sebagai perselisihan faham.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Trending Sangat

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*