‘Harap Dihvkum Sampai M4ti’ – Netizen B3ngang Lagi K3s Pemandu Mabvk Rempuh M4ti P0lis

Seorang anggota p0lis yang dikenali sebagai Koperal Safwan Muhammad Ismail men1nggal dunia selepas dir3mpuh sebuah kereta yang dipandu seorang lelaki mabvk. Kejadian kira-kira 2.00 pagi itu telah mengakib4tkan m4ngsa par4h di kepala dan badan.

Di bawah pengaruh alkohol

Memetik laporan Metro, m4ngsa bertugas di sekatan jalan raya Plaza Tol Kajang Selatan di Lebuhraya Kajang-Seremban (LEKAS). Kejadian yang tidak didvga itu telah mengakib4tkan Koperal Safwan Muhammad Ismail dihempap kenderaan tersebut.

Menurut Ketua P0lis Daerah Kajang Asisten Komisioner iaitu Mohd Zaid Hassan melaporkan pemandu mabvk berkenaan memandu dari arah Kajang menuju ke arah Plaza Tol Kajang Selatan dan gagal mengawal kenderaan.

Sebaik tiba di sekatan jalan raya berkenaan, pemandu berkenaan gagal mengawal kenderaan kerana disy4ki memandu di bawah pengaruh alk0hol.

Kejadian itu menyebabkan kenderaan terbabit melanggar seorang anggota p0lis yang sedang bertugas di sekatan jalan raya itu dan melanggar kenderaan anggota yang diletakkan di tepi jalan.

Diseret kira-kira 70 meter

Seramai tujuh orang anggota bomba dan penyelamat bersama dua jentera diperlukan untuk mengeluarkan m4ngsa yang dihempap sebuah kenderaan jenis Toyata Hilux itu.

Malah, insiden tersebut telah menyebabkan m4ngsa dis3ret kira-kira 70 meter oleh kenderaan itu. Pemandu yang dilaporkan mabvk itu pula hanya cedera di bahagian kepala.

Sebaik tiba, kami mendapati mangsa tersepit akibat dihempap Toyota Hilux terbabit sebelum dia berjaya dikeluarkan beberapa minit kemudian.

Kejadian itu mengakib4tkan m4ngsa dis3ret kira-kira 70 meter oleh kenderaan itu, manakala pemandu Toyata Hilux terbabit dilaporkan cedera di kepala.

Bukan hilang kawalan

Nyawa dibalas dengan nyawa

Rata-rata netizen meluahkan rasa kurang puas hati apabila didapati insiden itu disebabkan oleh seorang pemandu mabvk. Malah, mereka juga berpendapat agar tindakan undang-undang sewajarnya diambil terhadap suspek.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Metro, Ranger Farm/OhBulan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*