“Niat Nak Bak4r Semangat, Bukan Menunjuk-Nunjuk!” – Danial Zaini Angkat Mercedes Benz Guna Duit Simpanan, Bukan Mac4u Sc4m!

Penyampai radio Era, Danial Zaini menafikan tujuannya berkongsi foto bersama kereta mewah jenis Mercedes Benz CLA yang baru dibelinya itu untuk tujuan menunjuk-nunjuk.

Jelas Danial, 27, gambar bersama kereta baharu itu untuk pembakar semangat orang ramai ketika berdepan kesulitan termasuk COV1D-19.

“Sepatutnya saya hanya mahu berkongsi di ‘close friends‘ Instagram tapi tersilap post. Gambar itu untuk pembakar semangat baik kepada diri sendiri mahupun orang lain ketika kita berdepan saat getir seperti sekarang.

 

View this post on Instagram

 

@yonnyboii 10 tahun akan datang . YonnyMan . #yonnyman #timunboys

A post shared by Danial Zaini (@danialzain1) on


“Saya mahu buktikan selepas 10 tahun dengan usaha, insya-Allah kita mampu mencapai apa yang kita hajatkan.

“Sebenarnya ia bergantung pada diri sendiri untuk memilih membeli barangan apa. Saya menguruskan kewangan sendiri dan mula menyimpan duit hasil kerja selama 10 tahun dengan cara saya sendiri.

“Saya yakin tak selamanya kita di atas dan tak juga selamanya di bawah. Ketika waktu sebegini saya ada simpanan yang cukup alhamdulillah saya dapat kereta idaman saya,” katanya kepada Gempak.

Terdahulu, menerusi Instagram Stories, Danial berkongsi foto bersama sebuah kereta mewah jenis Mercedes berwarna hitam yang dibelinya selepas 10 tahun berhijrah ke Kuala Lumpur untuk mencari rezeki.

Sebelum memutuskan untuk membeli kenderaan terbabit, Danial turut mempertimbangkan dua model kereta lain jenis Range Rover dan Audi.


Dalam pada itu, tambah Danial, dia berpegang pada prinsip yang tidak bermewah-mewah dengan barangan dan pakaian mahal serta berdisiplin menyimpan duit.

“Saya tak berminat untuk pakai barangan mahal-mahal, baju-baju saya pun biasa-biasa saja. Sebab itulah berani ambil kereta itu.

“Kebetulan kereta lama kerap sangat rosak dan saya terpaksa jualkan. Jadi, ia menjadi keperluan bagi saya. Langsung tiada niat nak menunjuk-nunjuk.

“Untuk simpanan pula saya memperuntukkan 80 peratus daripada gaji saya untuk disimpan atau dilaburkan untuk bisnes. Selain itu, saya akan mengirimkan duit untuk ibu saya setiap bulan.

“Alhamdulillah, selain menjadi penyampai radio, saya ada juga kerja sampingan,” ujarnya.

Pada masa sama, Danial menafikan pembelian kereta mewah itu berkait dengan isu yang sedang hangat dibahaskan, Mac4u Sc4m.

“Beli kereta mewah je terus kaitkan dengan Mac4u Sc4m. Mana ada, saya beli hasil daripada duit simpanan saya sendiri. Ini pun bukan beli cash, bayar bulan-bulan juga,” tambahnya.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Gempak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*