“Doktor bagitau can’t see anything between the legs” Perkembangan terkini baby Scha Alyahya

Pelakon Scha Alyahya dan pengacara terkenal Awal Ashaari telah diketahui ramai bakal menimang cahaya mata kedua mereka setelah Scha disahkan hamil pada tahun ini.

Dilabel sebagai baby pada musim PKP, kini usia kandungan Scha Alyahya telah pun masuk 6 bulan, lebih kurang 25 minggu, dah nak masuk ke fasa trimester yang terakhir.

Kalau dah masuk 6 bulan ni, selalunya dah boleh tahu gender baby dalam kandungan. Sekitar minggu ke 20, secara genetic, baby dah mula membentuk organ pembiakan.

Dalam perkembangan terkini kandungan Scha Alyahya, dia akui dah buat scan beberapa kali, dan doctor ada beritahu jantinanya.

Scha Alyahya nampaknya tak berniat nak sembunyikan gender baby nya dan buat masa sekarang, dia memang ada tanya doktornya jika pergi checkup.

Menerusi ujian imbasan yang dilakukan, doctor mengatakan, buat masa sekarang nampak seperti masih lagi tertutup.

Hal ini dinyatakan oleh Scha di laman media sosial miliknya, setelah ada peminatnya yang bertanya tentang gender anak dalam kandungan.

Honestly kita kalau boleh tak nak sembunyikan hal ini, ramai orang tanya hal ini. Sekarang ni, dah dua kali pergi check, tapi dia masih lagi tutup. Doktor kata you can’t see anything between the legs. Apapun, dia suka sorok, suka tutup dan cover muka dia, macam kakak dia, Lara Alana”.

Tambahnya, sebenarnya dia tak kisah pun kalau dapat anak lelaki ataupun anak perempuan. Dua-dua pun okey sahaja. Bagi Scha Alyahya yang paling penting adalah baby nya selamat dan sihat.

Saya jujur tak kisah kalau dapat baby boy atau baby girl, paling penting adalah sihat. Kalau anak perempuan pun okey, nanti we try another one. Kalau baby boy, Awal Ashaari kena fikir macam mana nak bawa anak main bola sepak”.

Apapun, Scha Alyahya akan buat pengumuman setelah doctor dapat buat pengesahan seratus peratus jantina anaknya nanti. – NEWSTEL

Foto Terkini Scha Dan Keluarga

.

.

Harian Metro Juga Melaporkan,

PELAKON popular, Scha Alyahya yang kini hamil empat bulan mengakui belum mengetahui jantina anak kedua yang bakal dilahirkan kelak.

Scha berkongsi perkara itu di Instagram Stories selepas mendapat kad ucapan serta sejambak bunga kiriman pengacara popular, Neelofa.

Menerusi kad itu, Neelofa mengucapkan tahniah atas berita kehamilan Scha yang bakal memberikan adik lelaki kepada Lara Alana.

“Tahniah atas berita yang luar biasa ini dan memberikan hadiah berharga kepada Lara, seorang adik lelaki,” tulis Neelofa.

Bagaimanapun, Scha yang juga isteri kepada pengacara, Awal Ashaari berkata, mereka belum mengetahui jantina bayi yang dijangka dilahirkan pada Februari tahun depan.

“Lara buat hal la ni. Kami belum tahu lagi jantina bayi. Hanya doakan semoga bayi membesar dengan sihat. Terima kasih atas doanya,” tulisnya.

Dalam kad ucapan sama, pengacara progam Next To Neelofa itu turut mendoakan kesihatan dan kesejahteraan Scha sepanjang kehamilan.

“Anda pasti gembira atas kehamilan kali kedua ini. Saya doakan anda selamat menjalani perjalanan ini,” katanya.

Terdahulu, berita kehamilan Scha dikongsi Awal menerusi video berdurasi 38 saat sempena hari jadi ke-39 pengacara Melodi itu.

Dalam video itu memperlihatkan keterujaan Lara Alana yang berkongsi berita gembira mengenai kehamilan ibunya sambil memegang kit ujian kehamilan.

“Mummy sedang hamil. Saya bakal menjadi kakak kepada adik saya nanti, insya Allah. Saya akan menjaga adik lelaki saya nanti. Doakan keselamatan Mummy,” katanya.

Bagaimanapun Awal mengusik Lara mengenai bagaimana dia mengetahui adik yang bakal dilahirkan nanti adalah lelaki. Secara spontan Lara menjawab, Awal yang memaklumkan perkara itu.

Scha dan Awal yang berkahwin pada 2012 sudah dikurniakan seorang cahaya mata perempuan, Lara Alana yang kini berusia enam tahun. – HarianMetro

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Transformasi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*