Sanggup Rentas Negeri Demi Membantu Keluarga Arw4h Siti Nur Surya – Ebit Lew

Beberapa hari ini kita dikejutkan dengan kes pembvnuhan yang telah dilakukan oleh seorang pelajar perempuan tingkatan enam yang dikatakan telah membvnuh m4ngsa yang juga merupakan kawan kepada si tertvduh. Kes itu mendapat liputan yang meluas seluruh malaysia kerana tertuduh merupakan seorang remaja perempuan tetapi sanggup membvnuh.

Berikutan itu, Pendakwah bebas Ustaz Ebit Liew telah meluangkan masa untuk berjumpa dengan Adik kepada M4ngsa iaitu Adik Siti Nur Suraya dan juga ayah m4ngsa, Ustaz Ebit Lew mengucapkan takziah dan keluarga beliau juga menceritakan tentang kebaikan arw4h yang dikatakan sangat baik orangnya, menjaga ibunya yang telah terlantar s4kit akib4t bar4h ot4k sejak beberapa tahun lalu. Kehilangan ini merupakan kehilangan yang paling terkesan buat mereka kerana beliau merupakan anak yang sangat bertanggungjawab.

“Sayu pilu sangat rasa hati perginya adik Siti Nur Surya. Sampai jer rumah mereka. Ayahnya terus datang peluk saya menangis. Terharu ustaz hadir ke sini. Saya pun tak tahan rasa sedih. Ya Allah.

Saya tak dapat lupa ustaz. Air mata asyik mengalir jer cerita tentang arw4h. Arw4h anak baik. Beliau selepas SPM sentiasa jaga maknya yang s4kit k4nser. Boleh urus seorang diri dibantu adik perempuannya tingkatan 3. Sanggup korb4n belajar sebab nak jaga mak dekat rumah. Mandikan dan uruskan mak nya sentiasa. Maknya kenal saya. Katanya selalu tengok saya walau dalam keadaan tak sihat.

Beratnya ujian mereka. Tadi berkongsi kisah Nabi Yakob as kehilangan Nabi Yusuf as. Kisah ujian Nabi saw yang kita cintai. Dapat berdoa bersama semua ahli keluarga. Saya beri sedikit sumbangan. Semoga Allah beri kekuatan buat seluruh ahli keluarga”.

Kita berharap keluarga tersebut akan mendapat keadilan yang sepatutnya dan berharap keluarga tersebut akan redha dengan pemergian anak yang sangat bertanggungjawab. Sesungguhnya yang pergi itu tidak akan kembali, pihak kami juga mendoakan semoga beliau ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman dan beramal. Inshaa Allah.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Fb Ebit Lew

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*