‘Siap Solat Terus Ajak Saya Ke Balai’ – Ibu Ded4h Dia Seorang Anak Yang Baik

Susulan kes bvnuh Siti Nur Surya yang ditemui m4ti dengan kesan tet4kan, pihak polis telah menahan kawan baik Allahy4rham sendiri. Kejadian yang berlaku di Kampung Lubuk Batu, Telemong membuatkan orang ramai ger4m dan marah dengan tindakan si pelaku.

Terbaru, ibu svspek dedah bagaimana anaknya boleh menyerah diri dan mengaku tidak lakukan perbuatan terkvtuk itu. Menurutnya, anaknya seorang yang baik dan tidak pernah member0ntak.

Terpaksa tolak tawaran belajar

Saya akan terus berdoa kakak tidak salah dan naluri ibu tetap menyatakan kakak tidak salah walaupun satu dunia kata dia salah.

Menurut ibu kepada svspek bvnuh Siti Nur Surya Ismail, anak sulung yang mesra dipanggil kakak merupakan anak harapannya yang baik kerana dia tidak pernah mervngut dengan kemiskinan mereka meskipun pernah terpaksa tangguhkan bayaran duit yuran sekolahnya kerana tidak ada duit.

Kakak juga pernah menolak beberapa tawaran melanjutkan pengajian ke Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) kerana kami tidak ada duit tetapi dia tidak pernah tunjuk tanda-tanda protes malah kakak pula pujuk saya, supaya jangan rasa bersalah dengan keputusan dibuatnya.

Tambahan ibu ini turut memaklumkan anaknya anaknya tidak pernah mervngut atau malu walaupun mengenakan pakaian sama sahaja yang disedekahkan oleh orang ramai.

Dia ajak pergi balai

Dalam pada itu, ibu ini sempat memberitahu bahawa anaknya mengambil keputusan tampil ke balai polis secara sukarela. Dia mengajak ibunya ke balai polis tanpa dipujuk dan dipaksa.

Saya masih ingat lagi lepas solat subuh (Isnin) iaitu kira-kira jam 6.30 pagi, kakak dah tunggu dekat ruang tamu dan lepas nampak saya siap solat, terus dia bagi tahu nak ke balai polis.

Dia yang ajak saya tapi masa tu saya tak terfikir apa pun dan menurut sahaja ajakannya tetapi beberapa minit selepas berjumpa dengan polis, saya diberitahu yang kakak terpaksa ditahan untuk sias4tan lanjut.

Wanita ini terkejut apabila mendapat tahu anaknya disyaki membvnuh kawan sendiri sehingga beberapa kali dia menyoal anaknya. Sepanjang perjalanan menuju ke balai polis, anaknya mengaku tidak melakukan perbuatan itu dan dia yakin anaknya tidak men1pu.

Sementara itu, jirannya turut memberitahu bahawa svspek seorang budak baik dan bukan budak liar seperti did4kwa netizen. Beliau berharap agar orang ramai agar tidak menyebarkan fitn4h terhadap keluarga mereka dan biarlah pihak berkuasa yang menjalankan tugas menyi4sat.

Sumber : Sinar Harian

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: OhBulan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*