Doktor Menc4rut Dapat Pes4kit K4nser Jam 3 Pagi, Netizen Mohon KKM Ambil Tindakan

Warga Twitter menggesa Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengambil tindakan terhadap seorang pegawai perub4tan yang menulis kata-kata kes4t di laman sosial tersebut.

Difahamkan, doktor lelaki yang bertugas di sebuah hospital kerajaan di Batu Pahat tersebut dikatakan tidak berpuas hati apabila pes4kit k4nser ot4k dirujuk kepadanya pada jam 3 pagi.

Ciapan yang ditulis pada 8 November lalu itu, menimbulkan kemarahan warga Twitter yang kemudiaanya mempertikaikan integriti seorang pegawai perub4tan.

Dalam pada itu, ada yang cuba menjelaskan perkataan puk* dan anj1ng ditulis, tidak ditujukan kepada pes4kit, tetapi untuk individu yang merujuk pes4kit kepada beliau ketika itu.

Bagaimanapun warga Twitter tetap tidak berpuas hati dan mend4kwa ayat ‘bernafas je m4khluk tu lagi’ masih tidak sopan kerana ia merujuk kepada pes4kit k4nser tersebut.

Menerusi pemerhatian Gempak di Twitter, pegawai perub4tan berkenaan dikatakan telah membuat permohonan maaf, namun sekali lagi mengeluarkan kata-kata kes4t menerusi sebuah ciapan.

Ciapan tersebut d4kwa warga Twitter, ditulis pegawai perub4tan itu selepas membuat permohonan maaf kerana tidak berpuas hati dikec4m warganet.

Rata-rata mereka menganggap pegawai perub4tan itu tidak profesional dan tidak ikhlas meminta maaf.

Di ruangan komen, beberapa petugas barisan hadapan turut meninggalkan komen dan meluahkan rasa kesal terhadap keterlanjuran kata-kata dilakukan pegawai perub4tan yang menggunakan nama @TheArifMazlan itu.

Mereka turut menasihati pegawai perub4tan itu supaya bersikap lebih profesional ketika berhadapan dengan apa jua situasi ketika bertugas dan melindungi privasi pes4kit.

Warga perub4tan yang meninggalkan komen juga tidak menolak kemungkinan @TheAriffMazlan mungkin tertekan kerana kepenatan, namun memintanya bersabar kerana itulah cabaran dalam bertugas.

Bagaimana twit handle @TheAriffMazlan juga sudah tidak kelihatan di laman sosial tersebut selepas isu melibatkan dirinya menjadi tular.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*