Selepas 2 jam pencarian

Polis tidak menemukan sebarang barangan peribadi milik mngsa bVnuh, Siti Nur Surya Ismail, 19, yang dikatakan dibVang di Sungai Telemong, kata Ketua Polis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd Adli Mat Daud.

Beliau berkata operasi mengesan barangan mngsa pembvnuhan tragis itu, telah dilakukan pada Ahad lepas menggunakan Khidmat Unit Selam Pasukan Polis Marin Wilayah Tiga dengan kekuatan seramai sembilan anggota.

“Beg yang mengandungi dokumen peribadi mngsa seperti kad pengenalan dipercayai dibvang oleh suspek berusia 19 tahun itu pada hari yang sama dia membvang pis5u yang digunakan untuk membvnuh mngsa di lebuh raya Telemong.

“Sebelum ini pihak polis telah melakukan pencarian di sepanjang tepi sungai tersebut dan pada Ahad (8 Nov) lalu kami menggunakan khidmat unit sel4m untuk membantu mencari dalam sungai dan dasarnya. Bagaimanapun penc4rian selama dua jam di sungai itu tidak menemukan sebarang penemuan barang kes,” katanya ketika dihubungi Bernama di Kuala Berang hari ini.

Mohd Adli berkata svspek yang merupakan pelajar tingkatan enam itu turut dibawa dari l0kap Ibu Pejabat Polis Daerah Hulu Terengganu ke lokasi ketika penc4rian dilakukan.

Hujan lebat, mungkin telah hanyvt

Beliau mengakui penyelam berhadapan kesuk4ran mencari barangan tersebut susulan keadaan air sungai yang deras disebabkan hujan lebat sejak beberapa hari lalu dan berkemungkinan barangan itu telah dihanyutkan ke tempat lain.

Unit Selam Pasukan Polis Marin Wilayah Tiga bantu Jabatan Slasatan J3nayah K0ntinjen Terengganu kesan barang kes yang di percayai di bvang ke dalam sebuah sungai di Telemong, Terengganu.

Susp-ek kes pembn0han Siti Nur Surya Ismail, 19, dipercayai membuang sebahagian bahan bukti di dalam sungai.

Ketua Polis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd. Adli Mat Daud berkata, hasil soal slasat terhadap susp3k, remaja perempuan berusia 19 tahun itu mengakv telah membu4ng beberapa barangan yang diambil dari rumah mngsa ke dalam sebatang sungai di Telemong di sini.

Sebelum ini, polis menemui senjata dipercayai pis4u yang dibuang di tepi lebuh raya, tidak jauh dari lokasi pemb-nuhan tr4gis itu.

Svspek yang juga pelajar tingakatan 6 dilaporkan turut melarikan sejumlah wang ratusan ringgit, barang kosmetik, dua buah beg dan dua telefon bimbit milik mngsa

Beg mengandungi dokumen

“Antara barangan dari rumah mngsa yang masih h-ilang dan dipercayai dibuang ke dalam sungai itu ialah sebuah beg yang mengandungi d0kumen peribadi mngsa.

“Sehubungan itu, seramai sembilan anggota Pasukan Gerakan Marin Wilayah Tiga telah dikerah untuk mencari bahan b-ukti tersebut mulai semalam,” katanya

Sebelum ini, svspek yang merupakan rakan karib Siti Nur Surya disambung rem4n tujuh hari sehingga 16 Nov ini bagi melengkapkan si4satan kes mengikut Seksyen 302 Kanun Kes3ksaan.

Dalam kejadian 1 Nov lepas, Siti Nur Surya, yang menjaga ibunya yang terlantar akib4t sakit k4nser ot4k tahap tiga, ditemukan dalam keadaan tertiarap di ruang tamu rumahnya di Kampung Lubuk Batu, Telemong.

M4yat m4ngsa ditemukan adik perempuannya yang berusia 15 tahun semasa pulang dari sekolah kira-kira 2.30 petang.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : http://transformasi.pw/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*