Panggil Datin Shahida “Si Bd0h” & “Bet1na”, Sekali Kak Mel Buka Mulut

Memilih untuk tidak mengulas lanjut mengenai segala dakwaan yang dilemparkan oleh Datin Seri Nur Shahida Mohd Rashid kepadanya, pembantu peribadi usahawan kosmetik popular Datuk Seri Aliff Syukri, Melati Abdul Ghani akui kini mahu memberi tumpuan kepada bisnesnya sahaja.

Perkara itu didedahkan sendiri oleh Melati dalam posting yang dimuat naik di Insta Story miliknya.

“Saya tak nak buat apa-apa penjelasan. Saya tengah sibuk dengan tempahan yang masuk terlampau banyak. Jadi saya nak fokus dulu dengan tempahan.”

Katanya lagi, terpulang sahaja andai pihak mereka ingin menuduh dirinya berkelakuan sedemikian.

“Yang sebelah sana nak buat drama, nak buat sinetron terdesak, lantak dia la.”

Tambah Melati, beliau menegaskan dirinya langsung tidak pernah memanggil Shahida dengan panggilan kes4t seperti yang didakwa.

“Sejak bila saya panggil dia macam tu. Ni sekarang siapa f1tnah siapa ni! Nauzubillah.”

Semalam, Shahida dikatakan menzahirkan rasa terkilan terhadap Melati kerana sanggup memburvk-burvkkan mereka sekeluarga.

Malah, beliau mendakwa Melati memanggilnya dengan pelbagai gelaran tidak sedap didengar seperti ‘Si Bo0h’, ‘Ustazah Jadian’, ‘Bet1ina’ dan lain-lain panggilan buruk.

Bagaimanapun, tindakannya memuat naik perkongsian berbentuk luahan hati itu bukan untuk meng4ibkan Melati, namun hanya mahu menjelaskan sahaja keadaan sebenar supaya tidak terus dipandang sinis oleh masyarakat.

Untuk rekod, Melati sebelum ini pernah tampil bersuara berhubung perkhidmatannya sebagai pembantu peribadi diberhentikan syarikat sekitar Julai lalu sekaligus menimbulkan pelbagai spekulasi daripda netizen kerana individu itu diakatakan telah lama menabur bakti kepada keluarga tersebut selama lebih enam tahun.

KAK MEL ‘BAHASAKAN’ ALIFF SYUKRI: “BILA CUSTOMER COMPLAINT, MINTA MAAF BUKAN SALAHKAN BALIK”

Ni bod0h punya orang, dah memang tempat ko kotor, customer complaint. Lepas tu ko nak salahkan customer dah kenapa? Customer is right. Bila customer complaint mintalah maaf dan perbaiki, bukan salahkan customer. Adui macam mana punya mentalitilah…

“Sudah-sudahlah tu cakap tak terkesan dengan kata-kata netizen tapi baru seorang customer complaint dah bitter. Belajarlah yang ada pada orang lain lebih hebat dari dir kita, terima pendapat orang lain, turunkan ego. Sudah-sudahlah tu bangga diri.

“Kalau staff ko bolehlah paksa suruh sumpah bagai, ini customer ko suruh bersumpah bagai walaupun benda tu tak betul. Simpan sikit bangan tu boleh tak,” demikianlah tulis bekas pekerja usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri iaitu Melati Abd Ghani atau lebih mesra disapa Kak Mel menerusi Instagram Story pada Selasa.

Kak Mel tampil bersuara berhubung isu resort kot0r seperti yang tular di media sosial baru-baru ini. Kata Melati, tindakan untuk berlawan dengan menyalahkan semula pelanggan resort berkenaan tidak wajar. Terdahulu, tular dakwaan seorang atlet parkour yang terkilan dengan servis dan kebersihan sebuah resort milik usahawan kosmetik terkenal tanah air.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber: Gempak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*