“Jika aku gugurr kerana v1rus, jangan t4ngisi aku.” – Pesan Frontliners Buat Isteri

Peningkatan pandemik C0vid-19 di Malaysia sememangnya sangat menggervnkan. Sudah pasti barisan petugas hadapan dari pelbagai sektor sudah mulai lelah dan penat dalam menangani pandem1k ini.

Selain daripada jururawat dan doktor, pastinya pemandu ambulans turut sibuk berulang-alik menjemput pesakit yang disahkan positif C0vid-19 untuk dibawa ke pusat rawatan.

Mereka juga sudah pasti terded4h sama dengan wab4k m4ut ini kerana berhubung secara langsung dengan mereka yang positif v1rus itu.

Pesan buat isteri tercinta

Justeru itu, seorang pemandu ambulans telah membuat satu video pesanan buat isteri tercinta dengan berharap supaya mendoakannya agar dilindungi daripada sebarang kesul1tan semasa bertugas.

@mrshah8484Semoga kita semua dilindungi..Aamin Ya Rabb..#abam_ambulans #staysafe #staystrong♬ original sound – Pijah Mohamad – Cek Yana


Perkongsian mrshah8484 menerusi aplikasi Tiktok itu sememangnya memberi kesan kepada warganet kerana dia berpesan andai dirinya gugurr ketika bertugas, anggap sahaja dia seperti gugurr di med4n per4ng.

Hal ini kerana apa yang sedang berlaku bukanlah mahu menunjuk-nunjuk akan tanggungjawab yang diamanahkan buat barisan hadapan, tetapi merupakan realiti keadaan pandem1k ketika ini di dalam negara.

Bukan menunjuk, tapi ni hakikat sebenar

Susulan daripada perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen diruangan akaun Tiktoknya dengan menitipkan doa supaya semua petugas barisan hadapan kuat dalam menjalankan tugas.

Mereka juga berharap supaya frontliners semua dilindungi daripada sebarang anc4man bvruk pandem1k ini susulan daripada peningkatan kes yang semakin hari semakin membimbangkan.

Permudahkanlah urusan mereka

Nangis bila baca ni

Semoga mereka semua dilindungi

Terima kasih wira negara

Sumber: mrshah8484

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : http://www.penmerah.dnqj.my/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*