Polis Panggil Azwan Ali Gara-gara Perlek3h Proklamasi Darur4t Diisytiharkan Agong

POLIS Diraja Malaysia (PDRM) menjalankan sias4tan terhadap pengacara sensasi, Azwan Ali kerana dipercayai memperlekehkan proklamasi darur4t yang diisytiharkan Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah pada 12 Januari lalu.

Pengarah Jabatan Sias4tan Jen4yah (JSJ) Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed berkata, sias4tan dilakukan selepas polis menerima laporan mengenai klip video Azwan Ali atau lebih dikenali Diva AA.

Rakaman video berdurasi 41 saat ditularkan pemilik akaun Facebook Zai Mikail pada 12 Januari lalu.

“PDRM mengesahkan menerima laporan dan sedang menjalankan sias4tan terhadap klip video Azwan Ali kerana didapati telah memperlek3hkan Proklamasi Darur4t yang diisytiharkan oleh Yang di-Pertuan Agong. Rakaman video itu telah ditularkan oleh pemilik akaun Facebook Zai Mikail pada 12 Januari lalu.

“Azwan Ali telah dipanggil ke pejabat USJT, Bukit Aman bagi membantu sias4tan. Sias4tan akan diteruskan untuk mengenal pasti pemilik akaun Facebook yang telah memuat naik dan menularkan klip tersebut, ” katanya menerusi satu kenyataan media.

Azwan Ali dipanggil membantu sias4tan mengenai satu rakaman klip video yang tular.

Siasatan dijalankan oleh USJT di bawah Seksyen 504 Kanun Keseksaan dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Sementara itu, Huzir turut mengingatkan orang ramai supaya lebih berhemah menggunakan media sosial dan tidak memuat naik sesuatu yang boleh mencetuskan perbalahan dan menggangu ketenteraman awam.

“PDRM menggesa orang ramai agar menjadi pengguna media sosial yang bijak, berhemah dan tidak menggunakan platform tersebut sehingga boleh mendatangkan kegentaran awam serta mengganggu gugat keharmonian negara.

“Tindakan tegas tanpa kompromi akan diambil terhadap mana-mana individu yang sengaja menganc4m keselamatan dan ketenteraman awam, ” ujarnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : Mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*