lbu Kndung Adik Amiir Pernah Terima Rwatan P$k1atri – P0lis Tmpil Beri Kenyataan.

MELAKA: Ibu kandung kepada kanak-kanak yang mavt selepas dipercayai dider4 dalam kejadian di Taman Krubong Jaya, di sini, pada Jumaat pernah mendapatkan rwatan pakar ps1kiatri.

Ketua Jabatan Slasatan Jnayah negeri, Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman berkata suspek berusia 32 tahun itu bagaimanapun hanya mendapatkan rwatan biasa dan bvkan disahkan sebagai pesak1t mentaI.

“Ya svspek pernah mendapatkan rwatan, tetapi sudah lama iaitu pada tahun 2019 lalu.

“Rwatan itu diterima di H0spital Melaka dan hanya rwatan biasa yang mana wanita itu tldaklah (mentaI) seperti didkwa,” katanya ketika dihubungi Astro AWANI.

Terdahulu Astro AWANI melap0rkan pasangan suami isteri direm4n tujuh hari selepas dipercayai mender4 kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun hingga mn1nggaI dunia dalam kejadian di Taman Krub0ng Jaya petang kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 4 petang Jumaat itu, pihak poIis menerima panggilan daripada bapa tlri mngsa berusia 38 tahun yang anaknya Iemas dalam t0ng air setinggi 60.9 sentimeter di rumah berkenaan.

Slasatan poIis bagaimanapun mendapati hasil pemeriksaan fizikal terhadap myat mngsa menemui kesan Iebam dan keceder4an di beberapa angg0ta bdan.

Myat kanak-kanak itu kemudian dibawa ke Jabatan Perubatan F0rensik, Hspital Melaka untuk bed4h slasat bagi mengetahui punca kemat1an.

Mengulas lanjut, Mohd Sukri mengges4 masyarakat untuk menghentikan segala bentuk spekuIasi yang boleh mengeIirukan masyarakat selain menggnggu slasatan pihak berku4sa.

“Masyarakat sepatutnya menilai sesuatu ke$ jnayah menurut k4ca mata keadilan sebenar dan bvkannya membuat and4ian dan spekuIasi yang menc4catkan sistem keadilan jnayah dan seterusnya mendatangkan fltnah kepada sistem pentadbiran keadilan jnayah.

“Serah sahaja kepada pihak poIis untuk menjalankan slasatan dan poIis akan memastikan slasatan tersebut dijalankan mengikut und4ng-und4ng serta kvasa-kvasa yang diberikan dengan telus, adil dan amanah,” teg4snya.

Sebelum ini, kisah kanak-kanak itu pernah tuIar pada Oktober tahun lalu apabila keluarga angkatnya yang menjaganya sejak bayl terpksa menyerahkan semula kanak-kanak maIang itu kepada ibu kandungnya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber: astro awani/https://dbongkar.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*