Slumber Dating Masa PKP, Pasangan Ini Kant0i Dengan Abang Polis

Masih ada individu yang tak makan s.aman dengan kejadlan-kejadlan yang berlaku sebelum ini dimana sesiapa yang mengi.ngkari arahan Perlntah Kawalan Pergerakan (PKP) akan dikenakan tlndakan daripada pihak berkuasa.

Pihak polis memandang serlus soal ini kerana arahan PKP dilaksanakan bertujuan untuk mem.utuskan rantaian w.abak C0vid 19 supaya tidak mer.ebak ke seluruh tempat.

Setiap pasangan mesti merancang setiap kali keluar berjumpa. Ini untuk membuatkan setiap destinasi yang dituju itu bakal dijadikan kenangan manis.

Walaupun pada masa ini masih lagi dalam mood PKP, anda boleh simpan dahulu apabila tempoh PKP ini sudah selesai.

Seperti sebuah rakaman video yang tular di media sosial hari ini, dengan hampir 10 rlbu tontonan rata rata netizen terhibur dengan gelagat gadis ini cuba untuk balik setelah dit.ahan pihak berkuasa kerana datlng semasa tempoh PKP.

Kami Nak Balik Pak Long


Reaksi Orang Ramai

Kalau aku jadi brader tu ..aku nk kata la ..”bila aku n.ikah dengan maklong hang”.

Anakkk oiii…tu Mak pak pesan ..jgn p mne..kan dah mendapat..nak keslan ka nak gelak…..brlajar dari kes.ilapan naaa…aduhaiiii.

Tak mauu laa paklonggg takk mauuu la paklongg .. saat bilaa aku jadi paklong hang .. katanya.

Ni mesti keluar tak habaq mak pak hang kan..sat g balik kepala hilang. Punyala r.omantik siap pakai baju sama kaler..hahahaha…sekali teqiak.

Suh duk uma bkn melepak pandai kess dh naik mend.adak tak t.akut ka hampa semua, duk m.erayap buat apa.

Suara die. Haha! Anywoos semut berkawad satu satu hoora hoore. Semut berkawad satu satu hoora hoore. Pompuan yg lebih2..lelaki tu duk relaxx jerr.

Nilai komp4un, denda ingk4r SOP dinaikkan dalam Ordinan D4rurat – Ismail Sabri

KUALA LUMPUR: Kompaun dan denda bagi kesalahan individu atau syarikat yang gagal mematuhi prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) akan dinaikkan dalam Ordinan Darurat.

Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, kerajaan sedang menggubal hukuman lebih berat melalui ordinan berkenaan berikutan masih ramai yang gagal mematuhi SOP mengekang penularan COV1D-19 ketika ini.

Jelas Ismail Sabri, melalui pelaksanaan Ordinan Darurat tersebut, individu yang dihadapkan ke mahk4mah akan dikenakan denda yang lebih tinggi berbanding sekarang.

“Jadi saya harap rakyat tidak perlulah sehingga diambil tindakan oleh pihak berkuasa kerana disiplin diri yang paling penting

“Maka, tuan-tuan perlu patuh kepada setiap SOP yang dikeluarkan kerana SOP yang dikeluarkan bukan untuk menyusahkan rakyat tetapi memastikan kesihatan tuan-tuan dapat dijaga dengan bbaik,” katanya dalam sidang media, pada Khamis.

Dalam perkembangan sama, Ismail Sabri menambah Polis Diraja Malaysia (PDRM) menahan seramai 494 lagi individu atas kesalahan ingkar SOP Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di seluruh negara

Daripada jumlah tersebut, seramai 464 individu telah dikompaun sementara 29 direm4n dan seorang dibebaskan dengan jaminan polis.

Kesalahan tersebut termasuk tidak memakai pelitup muka, merentas negeri tanpa kebenaran serta tidak mengamalkan penjarakan fizikal.

Mengenai Op Benteng pula, Ismail Sabri berkata, 21 pendatang asing tanpa izin (PATI) ditangkap, manakala dua kenderaan darat dir4mpas.

Dalam operasi itu, turut dikesan 110 bot dan kapal berada di perairan negara melalui lima aktiviti penglihatan.

Sumber: OM, astro awani

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : http://trendingsangat.pw/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*