67 Penghuni Baitus Solehah Posit1f Cov1d-19, 22 Bayi Turut Dij4ngkiti

Rumah perlindungan Baitus Solehah di Skudai, Johor hari ini menjalani ujian saringan Cov1d-19 terhadap semua pekerja dan penghuni disitu. Memetik laporan Bernama, seramai 67 orang termasuk penghuni dan pekerja disahkan positif selepas ujian saringan pertama dijalankan.

Menurut pengurus Baitus Solehah iaitu Muna Liza Ismail memaklumkan antara yang disahkan positif termasuk 22 bayi berusia antara 10 hari hingga setahun. Selain, 37 orang remaja dan wanita berumur dalam lingkungan 15 hingga 32 tahun.

Saya meminta maaf kepada mereka yang terkesan. Ketika ini, semua penghuni yang positif telah dibawa ke Hospital Enche Besar Hajjah Khalsom, Kluang dan Hospital Permai di sini.

Dari mana punca COV1D-19 di Baitus Solehah ini masih dalam s1asatan. Kami tidak keluar ke mana-mana, hanya ke klinik dan hospital untuk mendapatkan raw4tan. Kami juga sentiasa mematuhi prosedur operasi standard termasuk memakai pelitup hidung dan penjarakkan fizikal.

Namun bagaimanapun, pihak KKM masih meneliti punca tersebarnya v1rus berkenaan di Baitus Solehah berdasarkan keterangan yang diberikan pengurus rumah perlindungan itu.

Kata Muna Liza lagi, kes positif COV1D-19 mula dikesan di rumah perlindungan berkenaan pada 28 Jan lalu apabila seorang daripada penghuni memaklumkan dirinya berasa lemah sebelum dihantar ke hospital untuk pemeriksaan.


Sumber: BERNAMA

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : Oh Bulan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*