Siti Sarah Dedah Per4ngai Sebenar Shuib, Macam Ni Rupanya Perangai Shuib!

Sentiasa menyokong apa sahaja tindak tanduk dan keputusan suami, penyanyi Siti Sarah Raissuddin baru-baru ini mendedahkan bahawa dirinya kagum dengan sifat pemurah suaminya, Shuib yang dilihat tidak lokek menolong mereka yang memerlukan.


Menurut penyanyi yang popular dengan lagu Kesetiaan itu, beliau tersentuh melihat tindakan suaminya yang ringan tulang membantu peniaga kecil berniaga di Puchong baru-baru ini.

“I nampak posting kat IG u pasal support peniaga … I tau niat u sangat baik.. video ini je menunjukkan u suppport peniaga lain. Alhamdulillah…. sebenarnya ramai rakan2 baik tanya “Ib cer aja aku cam mana kau buat sampai berjaya?” tapi selalu Shuib cakap “aku tak pandai Allah hantar aku orang yang pandai pandai.. aku tak de daya apa pun …”

Bukan niat mahu memuji suami sendiri, malah Siti Sarah mendedahkan bahawa dirinya juga turut menuntut ilmu dan mengambil contoh daripada pelawak berkenaan.

“Ok biar saya yang terangkan .. Bukan nak puji Shuib sebab dia suami saya .. Saya sendiri pun cvri ilmu dari dia dengan jadi pemerhati. Ni sikap Shuib. No 1 Sedekah, kedua Jangan ada has4d d3ngki, ketiga dia tak tahu penat tu apa dan tak pandai cvri tulang”

“Kalau ikutkan banyak lagi saya nak kongsi macam video ni Shuib sedang bantu seorang peniaga … Dia sedar Allah beri kelebihan pada dia dan kelebihan itu digunakan untuk bantu org lain.”

Dalam pada itu, Siti Sarah turut meluahkan kerisauannya terhadap peniaga-peniaga kecil yang terkesan dengan keadaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang sedang dilaksanakan ketika ini.

“Dalam keadaan PKP sekarang ini, saya tak dapat bayangkan nasib peniaga kecil sedangkan peniaga besar-besar pun banyak yang dah lingkup. Saya doakan kepada semua peniaga yang sedang berjuang sekarang ini dapat terus bertahan dan kuat. Moga Allah membuka pintu rezeki seluas lanjit yang terbentang, seperti air zamzam yang tidak pernah putus. Amin yarabalalamin” 

Turut mendoakan mereka, penyanyi itu berharap supaya semua yang terkesan dapat terus bertahan dan kuat menghadapi dugaan ini.

Sumber: Instagram Siti Sarah Raissuddin

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : Hot Fm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*