Brader Yang Rakam Profesor Dah Pergi Balai Bagi Keterangan, Dia Sempat Tanya Polis Satu S0alan Dan Lega Dengan Jawapan Yang Diberi

Kakitangan Universiti Putra Malaysia (UPM) yang tular di media sosial kerana mengeluarkan kata-kata k.esat terhadap seorang pengguna jalan raya lain tampil memohon maaf atas t.indakannya.

“Jika saya salah, saya minta maaf. Saya maafkan semua. Spread the positivity. I’m done. Assalamualaikum,” tulisnya menerusi sosial media.

Berdasarkan video kejadian yang dikongsi seorang pemandu, wanita tersebut dilihat membuat pusingan-U sebelum dibunyikan hon oleh pemandu berkenaan.

Wanita berkenaan kemudian memandu ke sebelah kereta pemandu itu, dan seterusnya mengeluarkan kata-kata k.esat.

Pemandu berkenaan yang menggunakan nama akaun Twitter Fadzli Amin, berkata wanita tersebut menunjukkan stetoskop ketika in.siden itu berlaku, yang membuatkannya menyangka dia seorang doktor perub4tan.

Bagaimanapun, wanita itu dilaporkan merupakan pensyarah UPM.

Pengarah Strategl dan Perhubungan K0rporat UPM dalam kenyataannya semalam mengesahkan wanita tersebut merupakan kak.itangan universiti mereka.

“UPM memandang s.erius berkenaan hal ini dan ia adalah reaksi sp.ontan peribadi beliau, dan tatakelakuan beliau sama sekali tidak mencerminkan sahsiah serta etika yang sepatutnya diterapkan oleh warga UPM.

“Sehubungan itu, perkara ini berada dalam s.iasatan pihak UPM untuk t.indakan selanjutnya,” katanya.

Terbaru, Fadzli dalam kemas kini di akaun Twitternya memaklumkan bahawa dia akan ke ibu pejabat polis daerah Sepang petang ini untuk memberi keterangan.

Jelasnya, ini kerana wanita tersebut telah membuat lap0ran polis yang mengatakan bahawa Fadzli memandu dengan berb.ahaya dan mengeluarkan kata-kata k.esat.

Sempat Tanya Polis Pasal Hon

Alhamdulillah dah settle bagi penerangan kepada polis dan buat report. Now biar polis s.iasat dan jalankan tugas. Semua video dan d.etails dah diserah kepada PDRM.

Traffic light dekat situ tak salah..dua2 belah hijau untuk jalan straight. Yang salah bila manusia main uturn dekat situ sebab situ bukan tempat uturn. Dan aku ada tanya polis s.alah ke aku hon mcm tu? Polis cakap tiada m.asalah.

Kredit : MalaysiaKini/Twitter via Zlatanjad

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : http://rentasasia.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*