“Yang Ada L4ki Melayu Pun T4k Tahu D1dik Isteri” Lana Nodin Dipuji Jaga Solat Ketika Sh00ting, Siap Minta Izin

Datuk, Minta maaf ya. Lana nak wuduk Boleh?”

Itulah yang ditanya oleh pelakon Lana Nodin kepada penerbit Datuk Ayu Puteh dan melalui Instagram, videonya ketika solat telah dimuat naik.


Melalui posting itu, Ayu memuji Lana yang menjaga solatnya meskipun berkahwin dengan lelaki mualaf. Katanya, apa yang sering kita lihat adalah sebaliknya, di mana lelaki Melayu tidak benar-benar mendidik isteri dalam hal sedemikian.

Ayu juga sempat memberi sindiran dan teguran ‘ped4s’ kepada lelaki-lelaki lain di luar sana berkenaan isu memberi didikan yang sempurna kep1ada isteri masing-masing. Katanya,

VIDEO :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Datuk Normashayu Puteh (@ayuputeh)


Masyallah..yang ada laki melayu pun tak tau nak didik Isteri ..isteri pandai2 lah bawak diri 😬 ni hah Isteri look mat salleh sebab laki dia mat salleh Amerika.. Tapi, subhanAllah.”

Melalui ruangan komen juga ramai netizen gembira dan ‘sejuk mata’ melihat Lana menunaikan solat ketika sibvk shooting dan bekerja. Malah, ada yang mengimbau kembali komen daripada penerbit lain sebelum ini yang mendedahkan Lana adalah antara artis yang benar-benar menjaga solatnya sejak dulu lagi.

Selain itu, ada yang turut memuji sikap merendah diri Lana dan suaminya. Seorang netizen berkata,

Saya pernah terbca dulu-dulu sorang penerbit lelaki pernah puji @lananodinmckienzie antara artis yang tak tinggal solat.. tapi saya lupa sape penerbit tu..sebab tu saya memang respect dia..alhamdulillah terbaik la👍”

Sumber:Lobak Merah

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : http://www.dnq.pw/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*