“Staf nasihatkan saya jangan tengok k0men” – Padah ac4h-ac4h jadi Jue Aziz, wanita baru 2 bulan berniqab mengg1gil buka media sosial –

GARA-gara mend4kwa dirinya memiliki wajah hampir sama dengan pelakon Jue Aziz, seorang wanita berniqab t3ruk dikec4m netizen.

Dalam satu video tular, dia yang melayan gur4uan seorang pekerja, kononnya sedang ditemubual sebagai pelakon itu tidak menyangka akan menerima reaksi neg4tif di media sosial selepas ia tersebar.

Menurut ahli perniagaan dikenali sebagai Nur Nazirah Aleeya itu, dia terkejut apabila video berkenan dikongsi di Twitter sehingga menyebabkan dia mengg1gil ket4kutan.

“Ia merupakan gur4uan antara saya sebagai majikan dengan staf saya. Jujur cakap tiada pertalian darah langsung dengan Jue Aziz.

“Cumanya saya biasa terima usikan staf yang memanggil saya Jue Aziz, saya layankan saja staf saya, Sarah yang rakam video berkenaan.

Nur baru dua bulan mengenakan niqab.

“Dialog pun spontan saja, sebab dah biasa kena p4ksa berlakon dengan staf. Sarah maklumkan video gur4uan kami viral dan nasihatkan saya jangan tengok komen.

“Senyap-senyap saya si4sat, MasyaAllah mengg1gil satu badan dibuatnya, rasa nak pit4m,” ujarnya yang mesra disapa Nur.

Tambah Nur, tiada apa yang perlu diris4ukan netizen memandangkan dia suka bergur4u dengan pekerjanya sebagai salah satu cara untuk menghil4ngkan tekanan.

Apa pun saya nak minta maaf kepada Jue Aziz atau sesiapa saja yang ters1nggung dengan gur4uan kami.

NUR

“Kita pun kadang-kadang kerja str3s, jadi layankan saja.

“Dengan staf, ada masa perlu serius, ada masa layan mereka seperti sahabat,” jelasnya.

Menurut wanita itu lagi, dia s3dih apabila pemakaian Islamiknya turut menjadi bahan krit1kan netizen.

Malah, ada individu di Twitter yang memberi komen kononnya dia berniqab sekadar mengikut trend semata-mata.

Antara kec4man yang diterima.

“Paling s3dih sekali part tak pakai stokin walhal berniqab. Saya pakai stokin cuma warna skin colour.

“Mungkin juga saya baru sebulan dua berniqab jadi niatnya nak bergurau,” jelasnya lagi.

Menerusi posting di Instagram, Nur turut membuat permohonan maaf kepada pelakon itu atas kekeliruan yang timbul.

“Saya bukanlah pelakon Jue Aziz. Ada juga yang kata macam Datin Seri Zizie Ezette. Cantik sangat tu.

Nur turut memohon maaf kepada Jue Aziz atas kek3liruan yang berlaku.

“Apa pun saya nak minta maaf kepada Jue Aziz atau sesiapa saja yang ters1nggung dengan gur4uan kami.

“Yang baik datang dari Allah dan yang burvk datang dari diri saya sendiri,” jelasnya lagi.

Jelas Nur lagi, dia juga dihujani banyak mesej dan panggilan daripada kenalan dan keluarga sejurus video itu tular di Twitter.

Sehingga kini, video pendek itu menerima hampir 15,000 tontonan di Twitter.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber: mStar!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*