Selepas Sebulan, Anak Lelaki Syekh Ali Jaber Ded4h Punca Sebenar Kem4tian Bapanya

Pada 14 Januari yang lalu, kita dikejutkan dengan pemergian pendakwah terkenal di Indonesia mahupun di Malaysia, Syekh Ali Jaber. Beberapa hari sebelum pemergian arw4h, Sheikh Ali Jaber telah disahkan positif Cov1d-19. Namun, hasil ujian  saringan terakhir menyatakan bahawa ulama itu negatif bagi Cov1d-19.

Walaubagaimanapun, terdapat kekeliruan di kalangan netizen tentang punca kem4tian Syekh Ali Jaber Terkini, anak sulung arwah, Al Hasan Ali Jaber telah membuat penjelasan.

Penjelasan mengenai kem4tian Sheikh Ali Jaber disampaikan melalui video  “Syekh Ali Jaber dan UYM Besanan? yang disiarkan di saluran YouTube Cerita Untungs, Selasa (9/2/2021).

“Dia menghidap peny4kit. Cuma ia tidak begitu bvruk. Qadarullah terkena Cov1d-19, kerana dia juga menghidapi peny4kit d4rah beku ( hyperkoagulability) tak salah saya sebelum terkena Cov1d-19,”- katanya.

“Walaupun kena Cov1d-19, tapi arw4h disahkan negatif selama beberapa hari. Mungkin kesannya ada ke sana ke mari. Sudah cukup lama,”- jelas Al Hasan.

Selepas itu, dia menyesali sikap arw4h bapanya beberapa waktu sebelum pemergiannya. Menurut Al Hasan, Syekh agak kurang bersemangat untuk menjaga kesihatannya, terutama setelah kejadian arw4h ditik4m usai menyampakan ceramah.

“Cuma dia sedikit … sedikit kurang bersemangat menjaga kesihatan, agak malas. Terutama setelah ditik4m, arw4h juga tidak memberi perhatian pada dirinya sendiri, “kata Al Hasan.

Pada September tahun lalu, Syekh Ali Jaber pernah ditik4m oleh seorang pemuda yang tidak dikenali di Lampung setelah memberikan ceramah. Ketika dia tahu seseorang datang dan akan menced3rakannya, dia segera mengangkat tangannya untuk menutup lehernya. Kemudian, pisau yang dibawa oleh pelaku menik4m lengannya.

Selepas kejadian menikam, pelaku  segera ditangkap oleh polis. Keadaan Syekh Ali Jaber dikatakan tidak serius. Syekh Ali Jaber menduga pelaku melakukan perbuatannya kerana ada dorongan atau ada yang menyuruh.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : MURAI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*