Bapa meningg4l dunia akib4t C0vid . Azlan Typewriter bagitahu apa yg dia dpt tengok detik2 akhir

SELEPAS tiga minggu bert4rung nyawa mel4wan j4ngkitan Cov1d-19, bapa kepada penyanyi Azlan Typewriter, Sallehudin Che Ani, 68, men1nggal dunia kira-kira pukul 4.25 petang Rabu.

Azlan atau nama sebenarnya, Nor Azlan Rosle Sallehudin, 39, memaklumkan bapanya menghembuskan naf4s terakhir di Hospital Selayang selepas mendapatkan raw4tan di Unit Raw4tan Rapi (1CU).Menurut Azlan dia berasa sayu apabila hanya berpeluang melihat detik terakhir pemergian bapanya menerusi sidang video.

“Ayah saya meng.hembuskan naf4s terakhir pada pukul 4.25 petang tadi (Rabu). Perasaan itu jadi sayu bila saya tengok sendiri Allahyarham perlahan-lahan menghemb.uskan n4fas terakhir.

Azlan reda tidak dapat uruskan jen4zah bapa.

“Pihak hospital beri kebenaran kami video conference dan semua adik-beradik saya pun ada sekali dalam sesi video tersebut.

“Bila sampai fasa ini (tak boleh uruskan jen4zah bapa sebab C0vid-19), saya hanya berserah kepada ketentuan Allah SWT,” katanya ketika dihubungi mStar.

Azlan berkata pihak hospital akan menguruskan jenazah bapanya sehingga ke liang lahad berdasarkan prosedur operasi standard (SOP) peny4kit berj4ngkit yang telah ditetapkan.

Perasaan itu jadi sayu bila saya tengok sendiri Allahy4rham perlahan-lahan menghembu.skan n4fas ter4khir.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada pihak Hospital Selayang yang memberikan sepenuh kerjasama yang baik dalam menguruskan jen4zah bapa saya.

“Dalam laporan media sebelum ini, saya cakap Hospital Serdang kan, sebenarnya saya tersilap… arw4h sebenarnya dir4wat di Hospital Selayang.

“Biasalah kita jadi kalut bila berhadapan dengan perkara sebegini,” ujarnya

Tak dapat bertemu kerana SOP pihak hospital

Terdahulu  Azlan memaklumkan pada kali ter4khir dia bertemu bapa kira-kira sebulan lalu, beliau masih dalam keadaan sihat.

“Sebulan yang lalu, dia masih sihat dan kami meluangkan masa bersama seperti biasa. Memang keluarga saya ada sejarah penyakit kencing manis.”
“Tetapi tidak mengapalah, jika sudah masanya dia pergi saya ikhlaskan hati. Walaupun tidak dapat bertemu atau melawat beliau disebabkan SOP yang ditetapkan pihak hospital,”
“Hanya Allah sahaja yang tahu perasaan saya ketika ini.” katanya lagi.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Jangan Khianati Aku berkenaan juga sempat berpesan bahawa berhati-hati dengan pandemik ini kerana C0vid-19 sememangnya wujud dan bukan agenda mana-mana pihak.

“Cov1d is real. Tak ada istilah agenda Yahudi atau apa. Berhentilah berspekulasi kerana bila terkena pada diri sendiri baru anda tahu perasaannya bagaimana,” jelasnya di hujung perbualan ketika ditemui di majlis berbuka puasa Indigital Music semalam (selasa).
Di sebalik kegusaran tersebut, Azlan sempat menitipkan rasa syukur kerana ahli keluarganya yang lain bebas dari sebarang gejala dan disahkan negatif daripada wab4k m4ut tersebut.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : http://trendingsangat.pw/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*