“Saya Tak Amalkan Budaya Seperti Ini,” – Bukan Tindakan Bi4dab, Izara Aishah Tak Kisah Non-Muslim & Wanita Uzur Makan Secara Terbuka Di Bulan Puasa?

 

Sejak kebelakangan ini, isu melibatkan masyarakat bukan Islam serta wanita yang mengalami keuzvran untuk makan dikhalayak ramai ketika di bulan Ramadan menjadi antara topik yang hangat untuk diperkatakan.

Rata-rata netizen dilihat mempunyai pendapat dan pandangan yang berbeza mengenai isu ini.

Bagaimanapun, bagi pelakon, Izara Aishah, dia tidak kisah sekiranya orang yang tidak berpuasa mahu makan dihadapannya dan dia juga tidak menganggapnya sebagai satu tindakan yang bi4dap.

Jelas Izara, Islam merupakan agama yang sangat mudah dan merangkumi segala hal.

“To my non Muslim friends and my Muslim sisters yang cannot fast, please just eat infront of me it’s not rude.

“Islam is not difficult, It’s the culture and I don’t practise that kind of culture,” tulisnya.

Kenyataan tersebut dikongsikan oleh pelakon filem, J Revolusi itu menerusi sebuah ciapan di laman Twitter.

Jelasnya lagi, menganggap perbuatan tersebut sebagai bi4dap merupakan budaya yang hanya diamalkan oleh segelintir pihak.

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen turut bersetuju dengan pandangan tersebut selain turut berharap agar budaya berasa tersinggung apabila melihat orang lain tidak berpuasa dapat dihentikan.

“Yes true dah jadi culture and sampai nak makan nampak macam berdosa besaq sungguh,” respon seorang netizen.

“Yes and i tak terliur pun tengok orang makan kat public,” tulis seorang individu pula.

“Benar. Aku juga tak faham mana datang istilah ‘tak hormat’ apabila makan di hadapan orang yang berpuasa.

“Puasa itu latihan menahan diri untuk mereka yang berpuasa. Kenapa pula orang sekeliling yang perlu bersusah-payah?,” balas seorang pengguna Twitter.

Sumber: Twitter Izara Aishah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : MH

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*