Dkwa NeeIofa Miliki Gngguan Personaliti Nars1stik, Teori Lelaki Ini Jadi Bualan Netizen.

Sejak hujung minggu lalu, kisah perhubungan pengacara terkenal Neelofa bersama pasangannnya PU Riz merupakan antara yang hangat dibincangkan di media sosi4l dan menjadi tumpuan para netizen seluruh negara.

Walaupun hampir ditenggeIamkan oleh respon Jabatan Kerja Raya (JKR) terhadap kemaIangan berbasikal yang dialami Khairy Jamaluddin, namun ia kembali menjadi perhatian dengan kenyataan Neelofa dan juga beberapa perkongsian lain seperti dkwaan teori personaliti beliau oleh netizen.

Netizen berkenaan yang dikenali sebagai Putera Nor Muhammad Raihan dalam hantarannya sebelum ini (yang kini tldak berjaya ditemui kami) menjelaskan teori berkenaan hadir menerusi pemerhatiannya selama ini.

Untuk rekod, beliau dalam hantaran berkenaan menjelaskan sangat meminati karakter Neelofa, suka menulis berkaitan psikoIogi manusia dan telah menulis ‘berpuluh’ penulisan mengenai artis wanita berkenaan.

“Tapi bila lama-lama aku seIam, dia ni ada gngguan yang sangat sinonim dengan Nars1stic Personality Dis0rder (gngguan personaliti nars1stik),” katanya seperti dipetik.

Buat anda yang tertanya bagaimana kami boleh membaca teori ini, ianya telah dikongsikan kembali di Twitter dan turut dim.uatkan di portal KoolFM.

Menggunakan contoh k0ntroversi-kontr0versi yang meIanda artis berkenaan sebelum ini sehinggalah kepada perkembangan terbaru perhubungannya dengan PU Riz, individu berkenaan membuat penjelasan panjang lebar mengenai gngguan tersebut.

“Dan landasan aku cuma berpandu kepada petikan-petikan kenyataan dia (Neelofa) sendiri bagitahu dekat media.

“Aku tolak sek.eras-ker.asnya apa jenis khabar angin yang bersndar daripada cakap-cakap orang walaupun ia nampak berasas,” jelasnya mengenai pembentangan te0ri berkenaan.

Buat anda yang masih membaca dan tertanya-tanya apakah itu gngguan personaliti nars1stik, akaun Facebook Public Health Malaysia dalam hantaran di akaun mereka pada semalam ada menjelaskan mengenai gngguan berkenaan.

Menurut mereka, ianya adalah saIah satu daripada beberapa jenis gngguan personaliti dan merujuk kepada keadaan mentaI di mana seseorang itu mempunyai rasa pentingnya kepentingan mereka sendiri serta keperluan mendalam untuk perhatian dan kekaguman yang berlebihan.

Walaupun ianya panjang dan mungkin kelihatan meyakinkan namun apa sahaja yang dijelaskan dalam hantaran oleh lelaki tersebut hanyalah teori sahaja dan svkar untuk mengesahkannya. Terutama buat para netizen yang tldak mempunyai sebarang pengetahuan mengenai lsu berkenaan.

Bagaimanapun sehingga artikel ini ditulis, tngkap layar hantaran berkenaan menerusi satu perkongsian di Twitter telah mendapat hampir 5,000 retweet (perkongsian kembali).

Tetapi seperti kami katakan di awal tadi, teori berkenaan hanyalah merupakan perkongsian yang dibuat berdasarkan pemerhatian netizen selama ini. Sejauh mana kebenaran dkwaan dan teori berkenaan, ianya tldak dapat dipastikan.

Sumber: v0cket fc

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*