[Video] Muka Macam MeIayu, Lelaki Letak IC Siap2 Atas Meja Risau Ditudvh Tak Puasa.

Malaysia merupakan sebuah negara yang didiami oleh masyarakat berbilang bangsa dan pelbagai latar belakang agama.

Sebagai bukti, di bulan Ramadan ini, ramai individu bukan beragama Islam prihatin dengan rakan-rakan mereka yang sedang menunaikan ibadah puasa.

Ada yang ‘segan’ untuk makan di hadapan rakan-rakan mereka yang beragama Islam kerana menghormat1 agama masing-masing.

Kadangkala itu, sehingga orang yang berpuasa berasa bersaIah seolah-olah menghaIang mereka menikmat! waktu makan.

Bukan itu sahaja, oleh kerana peraturan ditetapkan di mana orang Islam tldak boleh makan di tempat awam ketika berpuasa, ia turut memberi kesan kepada segelintir masyarakat bkan Islam yang memiliki wajah seperti orang Melayu.

Ajak rakan bvkan Islam keluar beli barang.

Begitulah seperti kisah yang dikongsi oleh seorang pengguna TikTok @nick_sohide ini ketika dia mengajak rakannya yang bkan beragama Islam keluar membeli barang.

Video:

Lapar sangat, rakan makan dulu sambil letak IC atas meja.

Menerusi video tersebut, kelihatan dia dan rakannya itu sedang duduk di restoran ‘Subway’ setelah selesai membeli barang.

Disebabkan waktu berbuka masih lmbat, lelaki itu hanya duduk menemani rakannya yang sudah tldak dapat men.ahan lapar.

Bagaimanapun, wajah rakannya yang sedang makan itu kelihatan gvsar kerana mukanya mirip seperti seorang lelaki Melayu.

Tak0t jika dirinya disaIah anggap tidak berpuasa dan ditngkap oleh pihak berkuasa, dia pun meletakkan kad pengenalan (IC) di atas meja sebagai bukti dirinya bvkan beragama Islam agar tlada yang saIah faham.

Mesti pernah kena tegur sebab muka macam Melayu.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen terhibur melihat gelagat lelaki berkenaan. Malah, ada juga yang berseloroh mengatakan kawannya sedang menjawab peperiksaan SPM.

Dah macam SPM letak IC kat tepi

Mungkin rlsau agaknya, ya lah orang zaman sekarang kan kuat rakam dan viralkan sebelum s.iasat terlebih dahulu.. Akhirnya semua dapat d0sa ‘free’ sebab memfltnah.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : dbongkar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*