Kanak-kanak kacau anj1ng sedang baring kena timbus, “Cuba bersabar…”

Memiliki haiwan di rumah boleh menjadi peneman dan hiburan kepada anak-anak agar mereka tidak bosan dengan kerja sekolah. Kanak-kanak yang dided4hkan kepada tugas-tugas menjaga haiwan juga akan membesar untuk menjadi seorang yang penyayang menurut kajian.

Namun sesetengah ibu bapa tidak nampak akan kepentingan untuk mendidik anak-anak cara yang betul untuk bergaul dengan haiwan agar mereka tidak melayan haiwan dengan kasar.

Ini kerana kadang kala kanak-kanak melihat haiwan sebagai rakan sepermainan mereka yang boleh dibuli atau dikasari jika mereka tidak puas hati.

Sebuah video yang tular baru-baru ini menunjukkan bagaimana seorang kanak-kanak ini mendapat pengajaran selepas sengaja menyakat anj1ngnya.

Dalam video yang dikongsikan di Twitter itu, seorang kanak-kanak dilihat sedang berbaring di pantai bersama 2 ekor anjingnya yang sedang bersantai di hujung kakinya.

Namun budak perempuan tersebut kemudian meletakkan kakinya pada kedua-dua anj1ng sebelum men3ndang-n3ndang haiwan itu hanya untuk menyakat mereka.

Akhirnya salah seekor anj1ng itu sudah tidak dapat bersabar bangun dan menimbus kanak-kanak itu dengan pasir.

Walaupun ramai di antara kita yang bersalah kerana pernah menyakat haiwan peliharaan masing-masing, rata-rata netizen terhibur dan puas hati melihat kanak-kanak berkenaan mendapat balasan dari anj1ngnya.

“Padan muka dia…”

“Anj1ng tu cuba bersabar dengan dia…”

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : HCL

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*