Pelayan restoran selamba tarik bi4wak keluar, “Naikkan gaji dia…”

Bekerja sebagai pelayan restoran adalah satu tugas yang sangat mencabar. Bukan sahaja mereka perlu melayan pelanggan secara bersemuka malah mereka juga akan menjadi sasaran untuk pelanggan melepaskan ger4m jika tidak puas hati dengan makanan yang dihidangkan.

Persekitaran yang mengganggu keselesaan juga kadang kala membuat pelanggan marah seperti kucing berkeliaran di premis makanan, menyebabkan pelayan terpaksa memastikan tiada haiwan yang masuk ke kawasan restoran kerana boleh mengh4lau pelanggan.

Seperti yang dapat disaksikan dalam sebuah video yang tular baru-baru ini, seorang pelayan restoran terpaksa menghalau seekor haiwan yang masuk ke dalam restoran tempatnya bekerja.

Namun haiwan yang tidak diundang itu bukanlah lipas mahupun kucing, tetapi seekor bi4wak besar.

Video yang telah meraih jutaan tontonan itu menunjukkan pelayan wanita berkenaan menarik bi4wak tersebut pada ekornya dan mengheret h4iwan itu keluar, sambil pelanggan lain menyaksikan dengan cem4s.

Salah seorang pelanggan wanita yang terlalu takut dengan h4iwan berkenaan juga dilihat memanjat kerusinya sehingga pelayan itu membawa bi4wak berkenaan pergi.

Tindakan berani pelayan wanita itu meraih pujian ramai yang rata-ratanya bersetuju gajinya perlu dinaikkan kerana melakukan tugas ‘berat’ dan berb4haya, malah ada yang menawarkan kerja kepadanya kerana sikapnya yang ‘g4ngster’ itu.

“Macam ni lah mak aku bawak adik aku pergi sekolah…”

“Aku ingat dia bawak keluar untuk masak depan pelanggan…”

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : HCL

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*