“Kami Juga Manusia” – Hanya Berbekalkan B4tu, Luahan Hati Anak Palestin Ini Buat Ramai Seb4k

Palestin menangis lagi, tangisan ketakutan kanak-kanak terus memecah hening malam. Wanita dan orang tua di s1ksa, dan para suami mereka dibel4sah dan dibvnuh tanpa belas ihsan.

Bom dan pelvru puak Yahvdi Israel lakn4tullah terus menghujani ruang langit mereka. Palestin tanah kita bersama umat islam.

Palestin hak milik kita bersama tuan-tuan. Jangan berpelvk tubvh sahaja dan menggangap itu urusan mereka.

Justeru, pelbagai konten lahir dari pelbagai medium sosial demi menarik perhatian semua umat Islam untuk sama-sama membela nasib saudara seagama kita di Palestin.

Video:

Turut memuatnaik luahan yang sangat-sangat memilukan hati yang mendengarnya, saudari Ania Narma menerusi aplikasi TikTok beliau ternyata punya idea tersendiri memperjuang tanda cinta beliau pada Palestin.

Baru-baru ini rumah saya dicer0boh. Kami dipaksa keluar dari rumah kami sendiri. Keluarga saya syahid depan mata, kawan-kawan saya hilang entah kemana.

Sejak dari itu, tiada siapa yang mer4wat lvka dan mengelap airmata saya. Sedih? Ya, tapi saya kena kuat untuk teruskan perjuangan nenek moyang saya membebaskan tanah suci ini.

Takut? Tidak. Ketulan b4tu ini saya gunakan untuk mengh4ncurkan mereka yang men1ndas serta menzal1mi. Sekiranya kalian bersama saya, mohon INGATKAN kepada dunia, bahawa kami di sini juga… MANUSIA!

Komen Netizen:

Seb4k bukan? Konten yang dikongsi beliau turut di sokong seluruh umat Islam sebagai tanda bersama-sama dengan warga Palestin yang sedang mend3rita.

Ayuh kita menghulurkan bantuan,agar nanti di sana, kita punya jawapan bila ditanya Sang Pencipta! Takbir! Allahuakhbar!

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : Tiktok Ania.Narma_

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*