Suami Rakyat P4l£stin Tapi Ditvduh ‘Sokong’ Isr4£l, Ramona Zamzam Tampil Bongkar Cerita Sebenar

“Not uploading anything doesn’t mean you’re not supporting. Allah sahaja tahu, sending love to you and your family Kak Ramona❤️”

Pelakon yang terkenal sebagai bekas finalis Dewi Remaja, Ramona Zamzam akhirnya tampil bersuara mengenai isu P4l£stin apabila didakwa tidak menunjukkan sebarang tanda sokong di media sosial miliknya.

Sebelum ini, persoalaan yang dilemparkan kepada beliau menjadi tanda tanya kerana mengetahui bahawa suami Ramona iaitu Rami Alashkar merupakan rakyat P4l£stin, namun ketika isu ketegangan P4l£stin dan Isr4£l sedang hangat dibicarakan di seluruh dunia, Ramona dilihat tidak memuatnaik apa-apa status mengenai hal yang demikian sehingga dia ditvduh sebagai Pro-Z!on!st.

Menerusi laman Instagram miliknya, Ramona telah memuat naik beberapa kenyataan gambar membongkar kisah sebenar mengenai kondisi suaminya serta memb1das d4kwaan yang ditujukan kepada dia dan keluarga.


Menerusi hantaran itu, beliau menjelaskan bahawa dia dan keluarganya terpaksa mengambil tempoh berehat selama seminggu dari penggunaan media sosial kerana tidak sanggup melihat video kondisi dan situasi sebenar di negara suaminya yang dib0m dan mvsnah akibat perg0lakan yang berlaku.

“My heart was aching, sakit dada, I CAN’T WATCH those videos, my soul is too weak to do so…”

Jelasnya, suaminya yang kini berada di Malaysia tidak dibenarkan pulang ke P4l£stin selamanya disebabkan tanah mereka adalah satu tanah yang telah diambil dan terpaksa berhijrah dan berpindah-randah ke merata negara demi meneruskan kelangsungan hidup.

Walau bagaimanpun, keluarga suami Ramona berjaya dihubungi meskipun mereka tidak berada bersama di Malaysia pada saat ini dan terpaksa berpisah di beberapa buah negara.

Selit Ramona, mengetahui bahawa terdapat pelbagai isu perlanggaran larangan merentas negeri demi kepentingan diri sendiri yang tular di media sosial, dia menceritakan mengenai kisah hidup suaminya yang sudah 9 tahun tidak berjumpa dengan keluarga namun tidak pernah sekali pun merungut atau member0ntak.

Hal yang demikian seharusnya dijadikan contoh kepada rakyat Malaysia untuk tetap patuh akan pematuhan larangan merentas negeri tanpa tujuan yang dibolehkan.

Seterusnya, dalam kenyataan yang diluahkan Ramona menegaskan dengan sekeras-kerasnya kepada mereka yang menvduhnya sebagai penyokong akt1vis gan4s itu, dia meminta supaya berhenti dari berbuat demikian.

“Are you mad? I’m married to one. Cuz social media is not everything, you can feel anything. Rasalah dengan hati, close your eyes, feel it in your breath/mind /heart. Not uploading anything doesn’t mean you’re not supporting. I needed time, i didn’t wanna fake it just because everyone is posting”

Hanya kerana terdapat beberapa selebriti tidak memuat naik mengenai isu tersebut di media sosial, tidak bermakna dia tidak menyokong atau sebaliknya.

Menjengah ke ruangan komen Instagram milik Ramona, rata-rata warganet meluahkan kata-kata semangat buat dirinya dan keluarga meskipun d4kwaan yang dilemparkan amat berat untuk ditelan dek kerana tidak berkongsi di media sosial.

Sabarlah Ramona dan suami, diharapkan semua pihak dapat mendoakan yang baik-baik sahaja, usah mengh3ntam tanpa mengetahui usul periksa.

Teruskan berdoa buat mereka yang sedang berjuang!

Ditulis Oleh: Puteri Haideera Zuraidi

Sumber: Instagram Ramona Zamzam

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : https://www.hotfm.com.my/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*