Wanlta H4mil Ced3ra Par4h Dil4nggar Kereta Cik B, Dato Seri Vida Ges4 M4ngsa Diselam4tkan

“Selamatkan nyawa dulu bukan sibuk bertekak pasal undang-undang…DSV and Cik B tu tak akan lari ke mana…1 Malaysia kenal!”

Kecoh! Gara-gara benarkan anak di bawah umur pandu kereta mewah dengan kadar had laju, anak kepada usahawan kosmetik Dato Seri Vida did4kwa ‘melanggar’ seorang wanita hamil yang dikatakan ced3ra par4h di tempat kejadian.

Memuat naik beberapa video di laman TikTok, Dato Seri Vida atau DSV ada berkongsi detik-detik cem4s rakaman kejadian sejurus insiden berlaku menampakkan mangsa ibu hamil yang sedang meraung terbaring sebelum digesa dibawa ke hospital untuk mendapatkan raw4tan lanjut.

Dalam kejadian yang berlaku, Cik B  didakwa ‘memandu kereta’ di bawah had umur dan dikatakan memandu secara laju sebelum melanggar mangsa berkenaan.

Rakaman yang sempat terakam mempamerkan beberapa minit aks1 bertekak di mana orang ramai mula menuding jari kepada anak usahawan tersebut sementara Dato Vida pula dikatakan lebih bersikap matang dan bertanggungjawab semasa mengendalikan insiden berkenaan meskipun dirinya resah memikirkan kesan trauma yang bakal menimpa kepada Cik B.

“Apehal orang-orang dekat situ cakap banyak snagat dah tahu mangsa tenagh sakit bukan nak pergi bawa selamatkan orang yang sakit dulu ni sibuk nak bawa cikb gi balai…dato vida pun lagi matang dalam kes ni! banyak kali kot dia jerit suruh bawak selamatkan dulu m4ngsa”

Rata-rata warganet memuji tindakan DSV yang menggesa mangsa untuk dibawa ke hospital meskipun keadaan yang terlihat tegang mahu menyalahkan anaknya itu sebelum dirinya tegas menyatakan mahu bertanggungjawab dan memberi kerjasama kepada pihak polis.

Mengetahui bahawa usahawan ini pernah menghadapi tr4uma, DSV terlihat begitu bimbang jika Cik B turut bakal mengalami tekanan kerana insiden berkenaan dan meminta anaknya itu untuk bertenang meskipun risau akan orang ramai yang seperti lambat memberi bantuan dan melengah-lengahkan masa untuk membawa mangsa hamil mendapatkan raw4tan.

Walau bagaimanapun, melihat raut wajah DSV yang semakin p4nik, Cik B mula menjelaskan bahawa kejadian tersebut hanyalah rekaan semata-mata serta prank yang telah dirancang baik oleh pihak produksi sebuah rancangan televisyen.

Sejurus menyedari beliau cuma dikenakan, DSV mulai rebah dan menangis sebelum dipujuk kembali oleh anaknya dan pihak produksi.

Perasaan lega yang dirasai oleh seorang ibu itu dapat dilihat dengan jelas setelah mengetahui Cik B atau dengan nama sebenarnya Nur Edlynn Zamilleen ini tidak bersalah di mana sebelum ini anaknya itu juga pernah terpalit gara-gara video viral memandu kereta dibawah umur meskipun di perkarangan rumah.

Jelaslah bahawa tiada sebarang kecelakaan yang menimpa malah, m4ngsa ibu hamil yang dikatakan ced3ra par4h itu juga merupakan lakonan semata-mata.

Syukurlah ins1den tersebut hanyalah sebuah gurauan yang dikenakan namun diharapkan semuanya tidak mendatangkan kesan apa-apa kepada DSV meskipun mengetahui bahawa dirinya pernah mengalami tr4uma kehilangan dua anak lelakinya dalam sebuah kebakaran.

Tak baik tau Cik B kenakan mama…kesian mama tau, moga-moga kita semua sentiasa dilindungi  daripada sebarang kecel4kaan yang bakal menimpa.

Sumber:TikTok Dato Seri Vida

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : http://www.dnq.pw/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*