Video Terakhir Ibu Dari Dibawa Naik Ambulans, “Menangis Aku Tengok”

Sudah setahun dunia berhadapan dengan pandemik v1rus Cov1d-19 yang menular dengan pantas dan membawa m4ut ini. Satu situasi yang tidak pernah terdetik di fikiran kita akan berdepan dalam kamus kehidupan.

Biarpun kita hampir menang pada tahun lalu, namun nampaknya kali ini gelombang penularan v1rus ini berada di tahap semakin membimbangkan. Pada Ahad lalu, kes positif harian dilaporkan mencecah hampir 7,000 menjadikan tertinggi setakat ini.

Malah baru-baru ini satu video yang memaparkan perjalanan seorang wanita yang juga ibu dari dibawa naik ambulans telah mencvri perhatian ramai. Video terakhir ibu ini dikongsikan oleh anaknya sendiri dan dimuat naik semula oleh Instagram Era.Je. Berikut adalah rakaman tersebut:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ERA – Muzik Hit Terbaik (@era.je)


Memang sedih betul menyaksikan rakaman ini. Siapa sangka video terakhir ibu dibawa naik ambulans ini adalah rakaman terakhir insan paling disayanginya. Perkongsian ini telah meraih lebih 800 ribu tontonan dan 76 ribu likes. Berikut adalah reaksi warganet yang ditinggalkan di ruangan komen perkongsian ini:

“Menangis aku tengok video ni”

Video Terakhir Ibu 3

“Tak sanggup tengok sampai habis. Please jaga diri semua. Lockdown kendiri. Kita jaga diri kita sekarang ni dan keluarga”

Video Terakhir Ibu 2

“Dah mula rasa takut. Dah la kat Kedah ni banyak varian v1rus baru…”

Video Terakhir Ibu 1

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : HCL

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*