Gadis Cina Kelantan Kongsi Video, Tapi Kain Batik Dipakainya Pula Cvri Perhatian

Umum sedia tahu rakyat Malaysia terdiri dari berbilang bangsa dan agama. Bahasa kebangsaan adalah bahasa Melayu dan ini menjadikan ia adalah satu penggunaan bahasa umum tidak kira bangsa. Namun begitu, hari ini bahasa-bahasa lain turut menjadi keutamaan digunakan seharian.

Walau bagaimanapun baru-baru ini seorang gadis berbangsa Cina dari Kelantan fasih berbahasa Melayu dengan loghat negeri tersebut telah mencvri perhatian ramai.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ⠀⠀🌻 MEKYUN 🌼 (@_yuyunz_)


Dalam rakaman terbaharu dari pemilik akaun Instagram _yuyunz_, gadis Cina Kelantan yang mengelarkan dirinya Mek Yun ini menceritakan mengapa bapanya tidak menghantar dia ke sekolah jenis kebangsaan.

Berikut adalah rakaman yang dikongsikan oleh Mek Yun dan dimuat naik semula di Instagram Sinar_my:

Satu penjelasan dengan penggunaan bahasa Malaysia yang sungguh lancar! Namun apa yang lebih mencuri perhatian ramai adalah Mek Yun memakai kain batik dalam video kali ini. Rasanya sudah jarang sekali untuk melihat gadis zaman sekarang menyarungkan kain batik sepertinya.

Apa-apa pun perkongsian semula ini telah meraih lebih 416 ribu tontonan dan  33 ribu likes. Berikut adalah reaksi ramai yang ditinggalkan di ruangan komen perkongsian di Instagram tersebut:

“Ini baru orang Malaysia”

Gadis Cina Kelantan 3

“Pakai kain batik…”

Gadis Cina Kelantan 2

“Weyhhh aku respek abihh siaaa”

Gadis Cina Kelantan 1

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : HCL

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*