Lipas Ced3ra Tepi Jalan, Lelaki Ini Bawa Ke Klinik Untuk Raw4tan

Biasanya setiap kali nampak lipas di lantai, mesti ramai yang gelabah melarikan diri kan. Tak cukup dengan itu, pasti ada yang mencari r4cun serangga pula untuk menghalau serangga itu keluar dari rumah.

Tetapi berbeza dengan seorang lelaki di Thailand ini yang membawa seekor lipas yang ced3ra ke klinik. Tind4kannya ini menarik perhatian ramai sehingga ia mendapat perhatian media tempatan dan antarabangsa.

Kredit

Lelaki tersebut pada awalnya ternampak lipas itu yang dipij4k oleh seorang individu di tepi jalan. Dia kemudiannya bergegas mengambil lipas tersebut untuk diselamatkan gara-gara keced3raannya itu.

Sebaik saja tiba di klinik haiwan, d0ktor terus melakukan pemeriksaan pada serangga itu. D0ktor haiwan itu kemudian memberitahu peluang untuk lipas itu hidup adalah 50/50 dan tiada apa yang boleh dibuat melainkan meletakkannya di dalam tangki oks1gen.

Kredit

D0ktor tersebut turut membenarkan lelaki itu membawa pulang lipas itu dan merawatnya sendiri. Walaupun insiden ini kedengaran lucu, d0ktor haiwan itu memberitahu ini bukanlah satu k3s yang pelik dan dia sudah biasa melaluinya.

Tindakan murni lelaki tersebut turut menerima pujian dari d0ktor haiwan itu dan dikatakan mempunyai belas kasihan yang tinggi pada haiwan. Perkongsian d0ktor itu kemudian menerima perhatian ramai di mana netizen Thailand turut mengagumi kesungguhan lelaki itu.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : HCL

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*