Video lelaki amvk mar4hkan Cov1d-19 raih hampir 2 juta aontonan… rupa-rupanya ada kisah silam wab4k 2 tahun berturut-turut

RAKAMAN memaparkan seorang lelaki memakai gelang kuarantin berwarna merah jambu menyuarakan rasa kecewanya meraih hampir dua juta tontonan di TikTok.

Dalam rakaman pada Rabu itu, Mohammad Khaisal Nurilla, 28, baru sahaja pulang menjalani pemeriksaan kesihatan dan diarahkan menjalani kuarantin selama dua minggu kerana tersenarai sebagai kontak rapat kepada seorang pes4kit Cov1d-19.

“Aku dah bosan pakai ni (gelang kuarantin), aku dah bosan pakai mask ni. Sampai bila nak berakhir Cov1d-19 ni?

“Nak kerja sekejap, nak cari rezeki sekejap pun tak boleh,” ujarnya penuh emosi dalam video itu.

Mesra disapa Khaisal, pembantu kedai di Wilayah Persekutuan Labuan itu mendedahkan dia juga pernah dij4ngkiti Cov1d-19 pada tahun 2020.

Khaisal tak sangka video itu akan meraih tontonan ramai.

Kali ini, dia sekali lagi diarah menjalani kuarantin selepas menjadi kontak rapat rakan sekerja, sekali gus memberi tek4nan emosi kepadanya.

“Bagi saya, memang tertekan. Nak cari duit susah, nak bagi makan untuk orang tua pun susah. Rasa tertekan sebab tak boleh kerja cari duit.

“Dah beberapa kali saya buat swab test tahun lepas dan pernah pos1tif Cov1d-19. Tahun ini kena kuarantin pula sebab jadi kontak rapat pes4kit Cov1d-19.

Sampai bila Cov1d-19 nak berakhir? Adakah sampai seumur hidup?

KHAISAL

“Saya buat video tu dalam kereta selepas balik dari hospital, saya tak merayau ke mana-mana.

“Selepas itu terus pulang ke rumah. Video itu sekadar luahan hati saya. Tak sangka tontonan sampai 1.8 juta,” ujarnya kepada mStar.

Kata Khaisal lagi, dia turut menerima pelbagai komen netizen selepas video itu tular.

Biarpun kecil hati dengan segelintir komen, dia tetap bersyukur dengan sokongan orang ramai terhadapnya.

“Banyak komen meny4kitkan hati. Mereka belum rasa apa yang saya rasa, belum kena susah hidup pos1tif Cov1d-19.

Kata Khaisal, dia tertekan dengan situasi yang menimpa dirinya.

“Video itu sekadar luahan hati, nak ingatkan orang luar bahawa Cov1d-19 memang wujud. Saya juga syukur sebab ramai bagi kata semangat.

“Sampai bila Cov1d-19 nak berakhir? Adakah sampai seumur hidup? Bagi orang di luar sana, tolonglah duduk di rumah.

“Keluar bila perlu sahaja dan terus patuhi prosedur operasi standard (SOP),” kata anak ketiga daripada enam beradik itu.

Kata Khaisal, dia suka membelek media sosial, menonton video YouTube dan melakukan aktiviti karaoke bagi menghilangkan bosan ketika kuarantin di kediamannya.

Kata Khaisal lagi, tiada apa yang diharapkan selain pandemik Cov1d-19 ini berakhir segera.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)


Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : mStar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*