Lain Macam Punya Hadiah ‘Birthday’, Suami ’Suprise’ Isteri Dengan Hadiah Kandang Lembu & Kambing

Lain dari yang lain. Penyanyi dangdut Indonesia, Jenita Janet tidak menyangka bakal menerima sebuah kandang sebagai hadiah hari lahirnya dari suami.

Menurut Suara.com, wanita itu telah berdandan rapi kerana menyangka akan dibawa ke restoran bagi menyambut hari lahirnya.

Bagaimanapun, suaminya, Danu Sofwan telah memberi kejutan lain di luar jangkaan, membuatkan wanita itu menangis terharu.

Dalam rakaman dikongsikan lelaki itu yang merupakan seorang usahawan, dia menutup mata isterinya sehingga mereka sampai ke kandang tersebut.

Sebaik tiba di lokasi, dia kemudiannya membuka penutup mata sang isteri, membuatkan wanita itu terpinga-pinga dan tidak percaya pada awalnya. Pun begitu, selepas dijelaskan, Janeta menangis terharu.

“Ini cita-cita aku dari dulu,” katanya dalam rakaman tersebut.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danu Sofwan (@danu_sofwan)

Video tersebut telah dikongsikan di laman Instagram usahawan berkenaan.

“Awalnya saya beritahu isteri nak ajak ke makan tengah hari di restoran baru sempena hari lahirnya di daerah Padalarang. Agak jauh tapi mewah.

“Lepas sampai, saya tutup matanya dan terus bagi kejutan hadiah ternakan. Dia terkejut dan sangka prank.

“Tak terkata apa dan terharu sangat lihat isteri menangis begitu,” katanya.

Tambah Danu Sofwan, dia pada awalnya melabur tiga ekor lembu jantan pada tahun lalu di kandang tersebut. Lama-kelamaan, dia menambah 10, 20 hingga 50 ekor lembu di sana.

Komen Netizen:

Dia kemudiannya bergabung dengan pemilik penternakan untuk menjadi rakan kongsi syarikat @ternaq.indonesia dan menghadiahkannya kepada sang isteri.

“Selamat ulang tahun ya isteriku. Kamu rasmi jadi usahawan ternakan,” tulisnya pada ruangan kapsyen.

Sumber: Siakap Keli

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : https://www.motifviral.dnqj.my/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*