“Tak Payah Ris1kokan Mak Pak Hangpa” – Tak Setuju Warga Emas Dip4ksa Ambil Vaks1n, Netizen ‘Cancel’ Rita Rudaini

Gara-gara mengeluarkan pendapat mengenai warga emas tidak patut dipaksa untuk menerima sunt1kan vaks1n COV1D-19, pelakon Rita Rudaini mengundang rasa ber4ng netizen di laman Twitter.

Menerusi ruangan Instagram Story, Rita tidak bersetuju apabila ada warga emas dipaksa untuk menerima sunt1kan vaks1n sehinggakan perlu diangkat dan disorong di atas kerusi roda.

Malah, Rita turut mempersoalkan tujuan anak-anak yang membawa ibu bapa mereka untuk menerima sunt1kan vaks1n adakah untuk pergi bercuti.

Tambah Rita lagi, dia bukan bersikap ant1 vaks1n tetapi percaya ada ubat yang lebih baik dan terbukti di negara luar.

“Kalau aku ant1 vaks1n, takde la aku pi cucvk vaks1n kat anak-anak aku dulu dan aku pun divaks1n masa kecik. Tak payah gigih nak kumpul dosa kering.

Ada ubat yang lebih baik yang dah terbukti kat negara luar. Cuba banyak baca jangan duk himpun orang ajak mengvmpat,” tulisnya lagi.

Di laman Twitter, rata-rata wargamaya tidak bersetuju dengan pendapat Rita dan berpendapat warga emas adalah golongan ber1siko dan perlu dibawa untuk menerima vaks1n bagi tujuan melindungi mereka.

“Nanti bila ada artis lain perl1 dia mer0yan lima hari lima malam kata tak ant1vaks1n lah apa lah. Followers ramai ramai pon g1la.

Dia ni ingat kita or orang tua kita pergi vaks1n sebab nak suruh travel ke apa? Bod0h g1la. Membaca malas lepas tu sebar bukan bukan.

G1la!” ujar seorang wargamaya.“Nenek aku umur dekat 80 tahun volunteer nak vaks1n. Tak ada siapa paksa pun.

Dia sendiri yang suruh daftarkan. Katanya nanti dah semua orang vaks1n, boleh berkumpul anak cucu tanpa rasa bimbang.

Tak mintak travel mana-mana pun janji boleh jumpa semua macam dulu-dulu,” komen seorang wargamaya.

“Yang uzvr tu lagilah nak divaks1nkan sebab diorang beris1ko tinggi kena COV1D-19, lagi high risk masuk 1CU, apa bebal sangat ni kak Rita ui,” kata seorang wargamaya.

“Hak masing masing juga lah nak bawa mak pak depa pi cucvk vaks1n. Awatlah laguni kak Rita oi,” tulis seorang wargamaya.

“Bod0hnya fikir vaksin untuk travel, hello nak pi buat umrah haji pun kena jab kan, apa tah yang isu sangat suruh amik vaks1n COV1D-19 untuk keep everyone safe.

Lagi-lagi now dengan delta variant lah lambda variant lah and god knows what else that’s coming,” luah seorang wargamaya lagi.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : https://gempak.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*