[VIDEO] Nenek Ini Ters4lah Cara Pakai Mask, Abang P0lis Pula Gigih Tol0ng Betulkan Balik

Warga emas terutamanya mereka yang berada di kawasan pedalaman kurang peka dengan pand3mik dan pelbagai Standard Operation Procedure (SOP) disebabkan faktor umur

Kadangkala, sifat polos mereka sememangnya boleh mengundang kejadian lucu dan menghiburkan orang sekeliling.

Sama juga seperti sebuah video yang tular di laman TikTok ini apabila seorang warga emas dijumpai memakai face mask dengan cara yang salah mencvri tumpuan ramai.

Video:

Tersalah posisi pakai mask, nasib baik terjumpa pol1s baik hati betulkan semula

Menerusi video yang dimuat naik oleh @said_qori, kelihatan beberapa orang anggota polis berkenaan terserempak dengan nenek itu di pos pengawalan mereka.

Apa yang mencuit hati mereka adalah apabila nenek itu dilihat memakai mask dengan cara yang salah. Posisi tali yang sepatutnya ditarik ke belakang kepala sebaliknya disangkut di kedua-dua belah telinganya.

Namun, salah seorang daripada anggota polis itu bertindak membetulkan semula posisi mask nenek tersebut yang diam seribu bahasa apabila ditanya dari mana dia mendapat mask itu.

Video:

Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah berjaya meraih sehingga 11.3M views, 416.7K likes dan 90.3K shares di TikTok

Dalam pada itu, ramai yang memuji angg0ta p0lis tersebut kerana baik hati menolong warga emas berkenaan.

Berikut di bawah adalah antara komen menarik daripada netizen di TikTok:

Comel je nenek ni, tapi apa-apa pun respect sebab dia nak juga pakai face mask tu 🙂

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : says via @said_qori (TikTok)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*