Rakan Temui Aj4l Kerana C0vid-19, Jiran2 Lambai Van Jen4zah Beri Pengh0rmatan Terakhir

Pemergian orang sekeliling disebabkan C0vid-19 sememangnya amat menyedihkan. Mana tidaknya, jenazah mereka sama sekali tidak dapat ditatap oleh insan tersayang ataupun jiran tetangga memandangkan tidak dibenarkan untuk dibawa pulang kerumah.

Jadi, pelbagai cara insan terdekat mencuba untuk memberi penghormatan kepada jnazah sebelum dikebumikan walaupun tidak dapat menatapnya buat kali terakhir.

Beri penghormatan terakhir

Menerusi perkongsian daripada pengguna TikTok dikenali sebagai @syasyaaaaa8387, dia memuat naik video van jnazah membawa jenazah sahabatnya yang meningg4l kerana C0vid-19 menuju ke perkubvran.

Dalam posting tersebut, dapat dilihat jiran tetangga dan ahli keluarga hanya mampu melamba1 van tersebut sambil disaks1kan petugas yang akan mengebum1kan jnazah.

Dapat didengar dengan jelas esak tangis pengguna TikTok itu apabila sahabat sejak kecilnya meningg4l dunia kerana C0vid-19. Beberapa orang di pingg1r jalan dan jiran tentangga berdiri di depan rumah masing-masing dilihat mengangkat tangan bagi memberi penghormatan terakhir.

Menerusi kapsyen yang disertakan, @syasyaaaaa8387 meminta agar orang ramai dapat menyedekahkan surah al-Fatihah buat sahabatnya yang telah pergi disebabkan pandem1k yang berlaku dan berdoa agar allahy4rham tenang menghadap Illahi.

Rezeki dapat beri lamba1an terakhir

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan mengakui sebak menonton video yang dimuat naik. Mereka juga akui betapa per1tnya tidak dapat melihat jnazah sahabat baik sendiri buat kali terakhir.

Kami nak kehidupan yang aman

Ya Allah sedihnya

Salam takz1ah buat keluarga

Takutnya kalau perkara ni kena dekat orang tersayang

Sumber: TikTok @syasyaaaaa8387

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : http://www.klmenjeritvideo.dnq.news/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*