[VIDEO] Lelaki Interview Tikus Jadi M4ngsa Banjir, “Tolong Jangan Rakam…”

Cuaca yang tidak menentu seperti hujan lebat yang berterusan selalunya pasti akan mengakibatkan banjir berlaku. Macam yang dikongsikan lelaki ini apabila kawasan kampungnya terjejas dengan bencana banjir baru-baru ini.

Namun apa yang menarik perhatian ramai ialah lelaki itu sempat menemu ramah m4ngsa banjir yang terjejas di tempatnya itu. Video tersebut kemudian tular dikongsikan apabila ia meraih hampir enam juta tontonan setakat ini.

Di dalam video yang dikongsikan ini, lelaki itu berlakon seolah-olah dia adalah pembaca berita yang sedang membuat liputan langsung di kawasan banjir itu. Dia kemudiannya memberitahu akan menemu ramah m4ngsa banjir di tempatnya itu.

Tetapi sebenarnya m4ngsa banjir yang dikatakan itu ialah seekor tikus yang dilihat sedang memanjat di pondok kayu itu. Lelaki itu juga sempat bertanyakan pada tikus itu bagaimana dia boleh berada di situ pada masa tersebut.

Lebih mencuit hati, lelaki itu juga siap meniru suara tikus itu yang kononnya menjawab pertanyaannya itu. Pada akhir video, tikus itu kemudian hilang dari pandangan mereka selepas selesai ditemu ramah.

Di ruangan komen, netizen turut sama terhibur melihat gelagat lelaki ini yang cuba menemu ramah tikus tersebut. Ada juga yang tidak menyangka dia dapat menemui tikus tersebut pada masa banjir tersebut berlaku.

“Tikus be like: Tolong sediakan ruang 1CU untuk kami yang terkena banjir.”

“Silakan kamu pergi saja.”

“Tolong jangan rakam.”

“Baru tahu suara tikus macam tu rupanya.”

Sumber : tiktok

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : HCL

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*