Bi4wak kom0do berpelvkkan di tempat letak kereta, “Lepas PKP habis…”

Biawak adalah salah satu haiwan yang tidak pernah gagal untuk membuat kita terpegun dan ketawa dengan kehadiran mereka. Sama ada kerana menakutkan orang mahupun kerana mereka sendiri yang pan1k dan cuba melarikan diri, ternyata bi4wak adalah haiwan yang sukar untuk difahami.

Salah satu telatah bi4wak yang sering mencvri tumpuan ramai adalah aksi mereka berpelvkkan dan slow dancing seperti pasangan romantik.

Walaupun terhibur dengan tabiat mereka itu, orang ramai tentu juga tertanya-tanya mengapa mereka berkelakuan seperti pasangan sedang dilamun cinta atau rakan yang sudah lama tidak berjumpa.

Seperti sebuah video yang tular baru-baru ini, seorang individu merakam adegan dua ekor bi4wak kom0do sedang berpelvkkan erat di tempat meletak kereta.

Akibatnya netizen membandingkan gelagat dua reptilia tersebut dengan reaksi mereka apabila dapat bertemu dengan rakan sebaik tamat PKP.

“Aku dengan kawan2 lepas PKP habis…”

“Comelnya dorang slow dancing…”

“Aku nak apa yang dorang ada…”

Tetapi sebenarnya kedua haiwan itu bukanlah sedang berpelvkan, sebaliknya mereka sedang bergusti. Biawak akan bergaduh dengan biawak lain untuk merebut kawasan atau biawak betina dengan bergelvt dan cuba menjatuhkan lawan mereka.

Menggunakan kuku mereka yang tajam, teknik pergaduhan biawak itu boleh berterusan selama 30 minit sehinggalah salah seekor dari mereka mengaku kalah.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : HCL

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*