“Nak Pergi Tandas Pun S1ksa Macam P4njat Gunung, Tak Cukup Oxyg3n,” – Fazli Zainal ‘Update’ Kesihatan Terkini, Fedtri Yahya Pohon Doa

 

Pengacara, Fedtri Yahya berharap agar semua pihak dapat memanjatkan doa buat penyanyi, Fazli Zainal yang kini sedang menerima raw4tan di hosp1tal selepas dijangk1ti wab4k Cov1d-19 sejak beberapa hari lalu.

Pada masa sama, Fedtri turut dilihat telah memuat naik tangkap layar yang memaparkan perbualannya bersama penyanyi berkenaan.

Menerusi berbualan tersebut, Fazli memaklumkan dirinya kini berada di dalam keadaan yang sangat lemah selain masih lagi memerlukan sokongan daripada al4t bantuan pern4fasan.

Katanya lagi, pihak doktor juga sedang memantau keadaan dar4hnya kerana bimbang seandainya terdapat v1rus atau bakter1a yang masih ‘melekat’ dalam badan.

“Salam, doktor ambil darah banyak kali. Badan aku lemau dah beb. Diorang takut ada lagi v1rus, bekteria atau inflammation dalam dar4h aku sebab sampai sekarang aku masih perlukan bantuan pern4fasan lagi.

“Nak pergi tandas pun s3ksa macam nak panjat gunung tak cukup oxyg3n. Sepatutnya, esok lusa aku dah okay tapi itulah lain orang lain kompl1kasinya.

“Memang aku susah nak tanggal oxyg3n macam ni,” kongsi Fazli menerusi aplikasi Whatsapp.

Perkembangan tersebut dikongsikan oleh pengacara program Malaysia Hari Ini itu menerusi sebuah ciapan di laman Twitter.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Harapan ini turut memberitahu, dia berkemungkinan besar terpaksa menunggu beberapa hari lagi sebelum dibenarkan keluar daripada hosp1tal.

Sementara itu di ruangan komen, rata-rata pula, netizen turut menzahirkan rasa seterusnya menitipkan doa semoga Fazli kembali sihat seperti sedia kala.

“Moga terus diberikan kesihatan yg baik buat abg Fazli Zainal.

“Semoga dipermudahkan urusan dan cpt sembuh @Fazli_Zainal. Keep strong! Allah never burden the soul if he could not beared.

“Ya Allah.. Kau angkat wab4k Cov1d-19 ni. Amin YRA. Semoga Abang Fazli Zainal cepat sihat seperti sedia kala dan dipermudahkan urusan,” antara reaksi-reaksi netizen di laman Instagram.

Sekadar informasi, Fazli difahamkan telah membuat ujian saringan pada Jumaat sebelum dimasukkan ke hosp1tal pada Ahad.

Kadar oxyg3nnya juga telah menurun ke tahap 75% dan memerlukan pemantauan pihak hosp1tal.

Sumber: Twitter Fedtri Yahya

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : MH

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*