[VIDEO] Kucing masuk bekas pasir sampai terlent4ng, baju terlalu ket4t undang krit1kan

Kucing adalah haiwan yang sangat menyerupai bayi membuatkan ramai pemilik kucing gemar untuk memakaikan anak bulus mereka pakaian yang comel-comel.

Namun tidak seperti anjing, kucing sangat tidak suka dihias dan digayakan dengan pakaian atau aksesori kerana ia menganggu pergerakkan mereka.

Ini kerana pergerakkan kucing sangat bergantung kepada bau dan deria sentuhan, terutamanya melalui rambut dan misai mereka.

Jadi apabila dipakaikan sesuatu pada badan, kucing akan rasa terganggu dengan tekanan pada badan mereka setiap kali mereka menggerakkan otot yang membuatkan mereka rasa seperti ada halangan di perseketiran mereka.

Atas sebab itulah mereka akan berkelakuan pelik seperti cuba berundur dan menggoyangkan kepala apabila dipakaikan baju.

Sebuah video yang tular baru-baru ini contohnya menunjukkan seekor kucing terjatuh ketika sedang menggunakan bekas pasir.

Dalam video yang dikongsikan semula oleh seorang pengguna Twitter, kucing itu dipakaikan baju yang kelihatan ketat sehingga dia tidak dapat bergerak dengan selesa.

Kucing itu akhirnya jatuh ke luar dari bekas pasir dan terlent4ng ke belakang membuat ramai yang kasihan dengannya.

“rasa nak marah pula…”

“body dia tak bend tu masa nak mener4n…”

“Baju ketat satu hal…”

“sampai dia nak ber4k pun payah…”

“buat dia tak terzahir…’

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : HCL

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*