[VIDEO] Makcik Ni Boleh Bercakap Dalam Bahasa Cina Dan Tamil -“Bila Membawang Bahasa Tamil, Sekali Dengan Gaya Tangan Keluar..”

Bahasa itu adalah jiwa bangsa… seperti yang kita semua tahu, malaysia merupakan sebuah negara majmuk yang mempunyai pelbagai kaum dan bangsa yang berbilang bahasa dah budaya. Walaupun begitu, malaysia masih mengekalkan keamanan dah kesejahteraan kerana muafakat.

Melalui perkongsian yang viral baru2 ini, sebuah video yang viral di aplikasi Tik Tok iaitu video yang menunjukkan bahasa itu bukan sahaja dapat menyatukan kita tetapi boleh membuatkan kita dapat mempelajari bahasa yang baru.

Perkongsian video itu telah dikongsi oleh seorang pengguna tang dikenali sebagai @Cikk Mayaaa di aplikasi tik tok. Video tersebut mendapat beribu komen dan beribu tontonan apabila netizen suka melihat orang melayu yang bertutur bahasa tamil.

Individu yang bertutur bahasa tamil itu adalah ibunya sendiri melalui caption yang terdapat pada video tersebut. Ramai yang memuji kepetahan percakapan tersebut walaupun ianya bukan bahasa seharian yang digunakan.

@maiyahrahim_

Reply to @putra.syg korang tgkla mak kita ni , dalam nak naik moto tu . Boleh membawang bahasa tamil tu dgn jiran walaupun jauh 🤣. #fyp #fypシ

♬ original sound – Cikk.Mayaaaaa – Cikk.Mayaaaaa

@maiyahrahim_

Reply to @kingmrboyboy

♬ original sound – Cikk.Mayaaaaa – Cikk.Mayaaaaa

Video:

@maiyahrahim_Reply to @putra.syg korang tgkla mak kita ni , dalam nak naik moto tu . Boleh membawang bahasa tamil tu dgn jiran walaupun jauh 🤣. #fyp #fypシ♬ original sound – Cikk.Mayaaaaa

@maiyahrahim_Reply to @kingmrboyboy♬ original sound – Cikk.Mayaaaaa


Itu jelas menunjukkan bahawa bahasa bukan menjadi satu kesukaran lagi untuk berkomunikasi kerana makin ramai yang mudah untuk mempelajari walaupun ianya bukan mudah. Oleh itu, kita haruslah bersyukur kerana walaupun malaysia ini adalah negara yang mempunyai masyarakat majmuk tetapi malaysia tetap aman dan damai.

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : Tiktok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*