“Hari jadi nanti kita makan sama2” – [VIDEO] Janji Sambut Bersama, Anak Terharu Satu Pus4t Kuar4ntin Rai Birthday Ayah

Sambutan hari jadi semestinya jadi saat yang bahagia untuk setiap individu, lebih-lebih lagi jika dapat disambut bersama ahli keluarga sendiri dalam musim pandemik ini.

Macam kisah yang jadi baru-baru ni, seorang anak ini tetap berusaha nak menyambut hari jadi ayahnya walaupun mereka tak dapat nak raikannya bersama.

Ayah dapat surpise di pusat kuar4ntin

Beberapa hari lalu, tindakan seorang anak tetap berusaha nak beri kejutan untuk ayahnya yang sedang kuarantin jadi perhatian warganet.

Menerusi perkongsian oleh @nizam_rahman di TikTok, dia menunjukkan suasana di mana para petugas dan patient di pusat kuarantin MITC Melaka menyambut hari jadi ayahnya bersama.

Dalam video berkenaan, dilihat ayahnya bernama Abdul Rahman dipanggil oleh petugas untuk datang ke depan. Lalu terlihat ada sebiji kek di atas meja yang dikirim oleh anaknya Nizam sempena hari jadi ayahnya tersebut.

Tapi apa yang seronok dilihat, pes4kit-pes4kit lain sanggup bangun dari katil mereka dan berdiri menyanyikan lagu Selamat Hari Jadi untuk ayahnya itu.

@nizam_rahman

masa sebelum ke mitc dia ada cakap “hari jadi nanti kita makan sama2” tapi rupanya hari jadi ayah dekat MITC , takpe ayah, janji ayah happy dan sihat!

♬ original sound – nizam_rahman – nizam_rahman

Ayah janji nak sambut birthday bersama

Sebenarnya ada sebab, kenapa Nizam tetap nak bagi kejutan sebegini untuk hari jadi ayahnya tersebut.

Menurut Nizam, Ayahnya ada berjanji yang mereka akan sambut hari jadinya bersama. Namun apakan daya, ayahnya terpaksa dikuar4ntin selepas disahkan pos1tif Cov1d-19.

“Aku sorang ja ka yang nangeh?”

Menjengah di ruangan komen, nyata perkongsian tu ‘jentik’ hati netizen yang melihat. Rata-rata netizen merasa seb4k melihat momen bahagia tersebut, yang mana orang lain tetap gembira sambut hari jadi ayahnya itu.

Selain itu juga, ramai yang turut menitipkan ucapan hari jadi untuk pakcik tersebut di samping mendoakan dia supaya cepat sembuh.

Seronoknya tengok pakcik tu dikelilingi orang yang baik dan supportive sepanjang berada dekat pus4t kuar4ntin tersebut. Jaga diri semua, SOP jangan abai okay.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : https://lobakmerah.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*